Tento rok je to klíčenie fakt divné. Do budúceho roka si určite kúpim výhrevnú podložku, pretože za terajších podmienok je to fakt lotéria. Zasial som omnoho viac, ako som chcel vo finále mať. A nakoniec som nemusel zabiť ani jednu.. Som rád, že mám z každej 2 kusy okrem Dorset Naga a Ring of Fire. Z týchto vyliezajú prvé v týchto dňoch. Obzvlášt Dorset Naga ma extrémne trápi. Na ňu som sa tešil najviac a postupne minul všetkých 10 semienok. Dokonca som z kokosov prešiel na substrát v parníku, ale s tým nemám skúsenosti a extrémne som to neodhadol - všetko splesnivelo. Zúfalosť, zúfalosť. Napokon som sa trochu upokojil, veď nie je žiadna hanba kúpiť si hotovú sadeničku, nie?
Prvá vlna, ktorú som pred krstinami dával na okno bola po príchode nejaká vyťahaná, tak som sa to snažil kompenzovať aspoň nejakou LEDkou, lebo nebol fakt čas dať to do kvetináču a zrovna tento víkend bolo stále pod mrakom.
Do kvetináčov (10x10x10 - 0,69L) som ich utopil. Potom som na rovnako veľkých rastlinkách toho istého druhu robil pokusy - svietil som cca 18h denne tou LED lampou na obrázku vyššie (cca 3W). Povedal by som, že preukázateľne na 3/3 testovaných rastlinách bolo vidieť prínos. AVŠAK potom prišlo slnečné počasie a pár hodín na slnku znamenalo vačší nárast rastliny ako 5 dní pod LEDkou. Tým som testovanie LEDkou ukončil.
Stav 3.2. 2020
A ešte aktuálny stav (oproti minulej fotke sú poprehadzované kvetináče)