Ahoj, no možná dusík. Ale nebezpečí je pro tentokrát zažehnáno. Rostlinky jsem přesadil do většího a praskliny zasypal zeminou. jsou v pohodě. Uff.
Teď se mi to tady zelená, takže mám radost. Tak doufám, že u Vás všech je to taky tak. Je přece jaro.....
Začínám studovat zaštipování
Ahoj, Nagri
Holahoj, mám znovu dotaz k radě zkušených. Musím zaklepat, ale zatím se rostlinkám docela daří. Vrásky mám z Habanera, které má sice pěkné rozložité listy, nicméně rostlinky jsou nízké jen cca 15cm. Z toho co jsem o Habaneru četl, by měl vyrůst slušný keřík. Ostatní druhy jsou mnohem vyšší. Ruzjede se ještě, nebo potřebuje skleník? Mám je za oknem, jižní strana.
Ahoj, Nagri
Ahoj, jojo, klid a čas jim dám. díky.
Chci se zeptat na další věc, a sice - když při silném sluníčku listy povadnou (stále mám za oknem) je na rostlinky smutný pohled, nicméně večer jsou zase fit, listy pěkně vyrovnané. Přecejen ale, neměl bych jim na léto připravit nějaké přistínění ?
Ahoj, Nagri
To je na tobě. Řekl bych, že pokud jsou listy jen povadlé ( nejsou spálené ), tak to rostlině neublíží. Chinense všeobecně mají rády hooodně sluníčka a tepla. Naopak by se to dalo brát jako pozitivum. Pokud se cyklus o kterém mluvíš opakuje, rostlinky si zvyknou na mírný stres a budou zesilovat.....
Měj se a hodně zdaru - Hami
Dobré odpoledne, poplach na okně!!!!
Všiml jsem si deformace některých listů, nerozvinou se do pravidelného tvaru ale jaksi ustrnou a nevytváří špičky.
Zespodu jsou listy posety zelenou, místy zelenobílou krupičkou. ta se dá odloupnout a odloupnutá místa zanechávají tmavě zelené stopy na zraněných listech. Nevíte někdo co to??