Ahoj všem.
Někdy na začátku prosince jsem uzavřel sezónu. Byla super a jsem rád, že jsem byl na dvou vydařených akcích. A zároveň mě sejří, že mi poslední dvě v prosinci nedopadly, ale bohužel. Jak se ale říká:"Chceš-li Boha rozesmát, tak mu řekni své plány."
Když zhodnotím jak to rostlo a nerostlo. Po počátečních nezdarech, jako je zničení všech sazenic Aji, špatná péče v mé nepřítomnosti a absolutní absence pletí, tak jsem moc spokojen. Vyzkoušel jsem zase spoustu nových odrůd a k mnoha starým se zase v roce 2020 vrátím. Také chci zkusit vzít do Afriky nagu a vysadit jí tam volně na zahradu. Přeci jen je tam světlo 12 hodin, vody dost a o teplu mluvit nemusím. Uvidím, jestli se mi to povede a hlavně jaký by byl výsledek, když jsem viděl ty stromy tady na fóru. Chtěl bych mít o něco méně rostlin, ale všichni víme jak to dopadá... Co se kytek týká, tak největším zklamáním je pro mne JPGS, ta mrcha prostě nedala ani plod. A to dostala super místo a velký kbelík. No za rok zkusím znovu a lépe. Naopak velkým a příjemným překvapením bylo "moje" kuknuté habanero maya red a pak kukačka clavored, kterou jsem nazval purple rain. Domů jsem přesunul už v listopadu 2 kytky a teď mi to nedalo a ještě 4 kytky jsem na zimu zkusil. Uvidím jestli přežijí nebo ne, ale moc nadějí jim nedávám...přeci jen dostaly šok. Přesun do tepla (panelák), ostříhání kořenů (musel jsem, neboť místa je málo) a totální ostříhání větví. Fotky těhlech kytek sem kdžytak někdy dám, aby se něco dělo, protože těch reportů teď moc není. Ale samozřejmě, jen jestli porostou.
Moc mě baví tady s Vámi na fóru být a ty srazy s vámi jsou parádní. Takže vám všem díky.
Budu posílat poslední slíbené obálky se semeny a pomalu se budeme všichni chystat na výsadbu.
Přikládám pár fotek rostlin před likvidací....

A sušení. Ještě chybí speciál plech s Frontera Sweet. Ta téměř nepálí, ale chuť chinense je prostě super a je to fajn koření.

Mějte hezké a klidné dny.