Tohle chilli fórum sleduju už druhým rokem a hodně obdivuju někteří šílence co mají zahradu plnou chilli. Jako já chilli miluju ale fakt nevím co bych s tolik chilli dělal jelikož to jím sám. Žena to nemusí, i když jemně pálivý guláš jí chutná

Chtěl jsem něco na zavaření, ideálně malý papričky který můžu žrát jak jednohubky - vybral jsem si odrůdu Sparkler
Pak jsem chtěl něco na koření, popřípadě na omáčku - Habanero Orange
Od kamarádky jsem dostal pár papriček TSM - zatím největší haluz co jsem kdy jedl, fakt jsem si tu čerstvou užil i když jsem ochutnal jenom kousek

Jenže pořád mi to přišlo málo i když fakt jenom začínám s chilli tak jsem si pak v Horn...nejmenované prodejně koupil Habanero Red - které bylo označené jako Annuum - tak nevím co z toho bude - to mám na okně jelikož mám zahradu par Km od bytu, chci mít nějaké to chilli i doma.
Po tom co jsem všechno vysadil do fóliovníku a hlavně po studeném Květnu kdy nic nerostlo a čekalo na teplo jsem si řekl že tam nacpu ještě nějaké Jalapeno - kamarádka kterou jsem trochu navnadil na pěstování chilli měla kytičky navíc tak mi dvě věnovala.
A to je pro tenhle rok všechno co mám - původně jsem toho plánoval víc, jenže jsem řešil koupě bytu a do toho se mi v dubnu narodil syn + rekonstrukce a stehování do nového bytu, no jsem rád že aspoň nějaké kytičky mám. Na další rok toho ale už plánuju trochu víc.
Mám nějaké semínka od táty, kamarádka mi přinesla pár paprik z Bali, taky netuším co to je ale všechno půjde do hlíny.
Takhle vypadá část fóliovníku vyhrazená pro chilli.
Habanero Orange
To same Habanero Orange
Habanero Orange - tady jsem ustřihl vršek když měla paprička tak 7-8 pater - chtěl jsem to zkusit na porovnání a musím říct že se mi líbí víc než ta kterou jsem nechal jen tak růst
Sparkler
TSM - příjde mi hrozne maličká na to že jsem jí sadil už v Lednu - ale to bude tím mrazem v Květnu, popravdě se divím že žije

Jalapeno
Trochu off-chilli - Obří rajče, chtěl jsem zkusit jak velké vyroste, dočetl jsem se že chuťově nic moc ale na omáčku by mohlo stačit
Jinak občas přihnojím tekutým Hoštickým + přidávám Lignohumát, pokud vypadají zdravě a rostou tak to spíš nechávám na přírodě.
Tak snad se sezóna povede a bude to pálit minimálně do příštího roku.