indoor / outdoor

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
vonTossis
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

indoor / outdoor

Příspěvekod vonTossis » 29 úno 2012 15:35

Zdravim vas,
jsem uplny novacek, co se tyce pestovani. Chilli miluju. Rozhodl jsem se, ze bych chtel zkusit neco vypestovat a vas taky se jako doborniku chci zeptat:

1) Mam maly byt a chtel bych nejake 2-3 rostlinky, ktere bych mohl pestovat v pohodli domova. Idelane neco palivejsiho a asi neco klasickeho, kdyz jsou to zacatky.

2) Spolu s bytem mam moznost jeste pestovat na relativne velke zahrade. Bohuzel se na ni dostanu tak dvakrat do tydne. Je mozne neco pestovat i na zahrade (sklenik ani foliovnik bohuzel ne), pricemz staci dvakrat do tydne zalit?

Predem diky ;)

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Re: indoor / outdoor

Příspěvekod gandalf » 01 bře 2012 12:52

Na tu zahradu bych ti doporučil třeba kozí rohy, zálivka 2x týdně by jim mohla stačit. Bylo by asi dobré jim vytvořit z fólie nějaké závětří, jednak nebudou trpět průvanem, půda nebude tak vysychat a nebude nebezpečí, že ti je vítr bude vyvracet. Jen nezapomeň půdu řádně vyhnojit.

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 08 bře 2012 09:47

vonTossis píše:Zdravim vas,
jsem uplny novacek, co se tyce pestovani. Chilli miluju. Rozhodl jsem se, ze bych chtel zkusit neco vypestovat a vas taky se jako doborniku chci zeptat:

1) Mam maly byt a chtel bych nejake 2-3 rostlinky, ktere bych mohl pestovat v pohodli domova. Idelane neco palivejsiho a asi neco klasickeho, kdyz jsou to zacatky.

2) Spolu s bytem mam moznost jeste pestovat na relativne velke zahrade. Bohuzel se na ni dostanu tak dvakrat do tydne. Je mozne neco pestovat i na zahrade (sklenik ani foliovnik bohuzel ne), pricemz staci dvakrat do tydne zalit?

Predem diky ;)
Pro polní pěstování mohu doporučit jak píše gandalf, Kozí rohy, které teda svým názvem neodpovídají realitě, jelikož žádné kozí rohy neexistují, nebo si jej spíš čecháček jenom vymyslel.
Kamarád takhle pěstuje i např. Rainbow, Peter Pepper a sklidil celkem slušnou úrodu.

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 24 čer 2014 15:12

Zdravím chilli zdar! :firychil:
Mám francouzské okno na jihojihozápad a před ním terasu obehnanou kamennou zídkou. Pěstuji v 7 l květináči habanero, které má asi 25 cm a docela se mu daří (jako nováček jsem začal hodně pozdě). Rád bych věděl, zda je lepší pěstovat chilli venku na terase nebo doma za oknem?
Výhodu pěstování doma vidím ve stabilnějším prostředí a neexistenci průvanu. Výhodu pěstování venku vidím ve větším slunečním svitu, kdy je možno zatáhnout za rostlinkou hliníkové žaluzie a světlo jde na rostlinku ze všech stran a bezproblémovém opylení. Doposud praktikuji postup před den venku, když není zataženo či neprší a v noci doma. Co byste doporučili?

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 24 čer 2014 19:04

nejlepší je venku na sluníčku a něčím to nadkrýt aby na to nepršelo :)

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 25 čer 2014 01:36

:thumbup: Dík za radu. Nadkrytí bohužel není technicky možné. Budu se držet současného schématu - když svítí sluníčko, půjde habanero ven, jinak má zaracha a zůstává doma. :thumbup:

Zpět na „Začátečnický koutek“