Tak mi to nedalo a rozhodl jsem se založit taky vlákno a doufám, že moje počínání bude třeba jako inspirace pro začínající pěstitele.

Jak už z názvu vyplívá, letos rozjíždím svojí šestou řádnou sezónu. Letí to teda jako blázen. První sezónu, jsem pěstoval pouze Jolokii Red, druhou sezónu pak 5 odrůd a minulý rok 2018 jsem se dostal na 150 odrůd přes 230 rostlin.

A to jsem poznal, že je to v mojich podmínkách stropem a chvílema už to bylo dosti neúnosné v tak parném létě , které loni panovalo. Pro letošní rok byl tedy plán jasný a to, redukce odrůd a finálních rostlin. Byl to obrovský boj se mnou samotným a ve finále jsem vybral 105 vyvolených odrůd ve finálním počtu 166 rostlin maximálně.

Drtivá většina výpěstků je určena pro potřeby chilli festivalu Žopský Vypalovák, který je charitativní akcí a zároveň dílem místní komunity pěstitelů a na výstavu zahrádkářů u nás ve měste, případně potom i na jiné akce. Neustále mě baví objevovat a zkoušet nové odrůdy, které pak na zmíněných akcích dělají velkou parádu.

Podle toho taky vypadá finální seznam odrůd. Letos jsem se ale snažil zahrnout také odrůdy, které se mi za ty roky osvědčili nejvíce a to hlavně co se týče výnosu ale také aby byli zároveň zajímavé pro oko.

Každopádně v sobotu jsem dal semínka máčet do roztoku s lignohumátem a včera zasel drtivou většinu do pařeníčku. Pařeníček je vytápěn topným kabelem do terária a tím je zajištěna konstantní teplota kolem 28 stupňů Celsia.

Kabel je položen na dno pařeníčku přichycen elektrikářskou páskou a zasypán 5 cm supresivního substrátu Profík od Forestiny doplněn trochou Perlitu.
Přikládám seznam odrůd k nahlednuí a pro některé z nich také podrobnější informace o jejich původu/zdroje.