Fermentovaná omáčka s ovocím

Vaše dojmy z pálivých omáček, bombónu, chipsů... které jsou nejlepší?
Uživatelský avatar
R-Ha
Stálý člen
Příspěvky: 180
Registrován: 16 led 2015 01:30
Obrázky: 165
Reputace: 188

Fermentovaná omáčka s ovocím

Příspěvekod R-Ha » 15 pro 2018 22:11

Kolegovia, tak ma napadlo urobiť tzv. Srirachu s nejakým ovocím, napríklad mango alebo broskyňa. A to tak že by som nechal klasicky nechal prekvasiť papričky a potom ptemixovať aj s nejakým ovocím a následne prevariť a vlastne postupovať ako pri srirache. Neskúšal to niekto, či je to blbosť?

Uživatelský avatar
JurassicChilli
Stálý člen
Příspěvky: 818
Registrován: 26 úno 2016 14:23
Obrázky: 169
Reputace: 424

Re: Fermentovaná omáčka s ovocím

Příspěvekod JurassicChilli » 15 pro 2018 22:52

Nápad je to dobrý. Tiež som mal podobný. Chcel som urobiť klasickú, Nuselskú Srirachu z jednej dávky, t.j. zo 600 gramov chilli paprík ku ktorým som chcel pridať 400 gramov mochyne peruánskej a 200 gramov pečenej cibule. Prípadne som to chcel ešte niečím dochutiť, podľa toho, čo by si to žiadalo. Lenže dokým som to zrealizoval, tak papriky boli už dosť zvädnuté, tak som ich len narýchlo rozmixoval so soľou na pastu. Takže to možno vyskúšam až na budúci rok s čerstvou úrodou.


Zpět na „Pálivé omáčky a ostatní ohnivé pochutiny“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů