Variace na Neapolský hrášek

Recepty na pikantní chilli pokrmy
Uživatelský avatar
HCST
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: 27 pro 2010 17:19
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště

Variace na Neapolský hrášek

Příspěvekod HCST » 20 úno 2012 17:52

No oreginál sice obsahuje jenom špetku chilli, ale my si snad možem dopřát trošku víc. :angry1:

2 pytlíky mraženého hrášku
1 sépie (používám jenom u moře... tady co se dá: tofu, krevety, klobásu a dneska třeba hřiby)
1 cibule
3 stroužky česneku
3 menší brambory
petrželová nať
ol. olej
bíle víno (pokud máte sépii nebo jinou havěť z moře)
špetka šafránu (opět jen na sépii)
špetka mletého pepře
vámi určená dávka vašeho oblíbeného chilli (já preferuju, jemně umleté nebo červstvé nasekané papričky)
k. lžička mleté sl. papriky
sůl
1 kostka zel. bujonu
voda

V hrnci rozpálíme olej, vhodíme sépii (klobásu bo jinak...),nasekanou cibuli na plátky nakrájený česnek.
Všechno to chvilku smažíme než přihodíme chilli a šafrán (sépie) a zas chvíli smažit.
Potom podlit vínem a chvilku podusit (sépie).

Pak vsypeme hrášek a zalieme studenou vodou asi 3 cm nad vrstvu hrachu.
Vhodíme bujon, ml. papriku, pepř, špetku soli a na kostky nakrájené brambory.

Od začátku varu vaříme 10 min (to by měly být hotové brambory) a odstavíme.
Nakonec do polévky vhodíme trochu nasekané čerstvé pertželky.
Podáváme s chlebem.

Omlouvám se za trochu krkolomnější podání.
Dobrou chuť.
:chilli:

Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti