Poraďte odrůdu
Poraďte odrůdu
Díky za tipy, zprávy budu průběžně podávat.
Nagri
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte odrůdu
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
za okno Habanero red, nebo Habanero Baby Red, nebo Habanero Red Savina
a na Tvé doporučení tedy TWILIGHT tabasco
Venku bych zkusil Assam chilli a přecejen nějaké Jalapeňo, snad Jalepeno Summer Heat.
Celkem tedy čtyři odrůdy, to by mohlo pro začátek stačit.
Mimochodem výborné papričky prodávají ve Wídni na tržišti Indové. Většina je jich ještě zelených, ale už pálí statečně. Mají silnější stěnu a moc mi šmakujou. Oni mě právě namlsali. Snad jde o nějaké Jalapeňo. Až tam zase pojedu, nakoupím, vyfotím a pošlu. Asi poznáte, o jakou papričku jde.
Jestli mi výběr požehnáte, případně upřesníte budu rád a hned objednám. Samozřejmě tady.
Ahoj, Nagri.
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Kontaktovat uživatele:
Habanero bych Ti doporučil jednu odrůdu, třeba Haba Baby a dál bych Ti doporučil nějakou jinou. Pokud bys chtěl experimentovat a zkusit nějaký noname co mi přivezl kamarád z Laosu, Cambodia, Bhankoku nebo Indie stačí říčt - jsou všechny keřovitýho vyššího vzrůstu 70 - 120 cm, pálivosti některý až nepoživatelnýNagri píše:Ahoj, dík za indicie, Mopslíku, takže bych to pro začátek složil takto:
za okno Habanero red, nebo Habanero baby red, nebo Habanero Red Savina
a na Tvé doporučení tedy TWILIGHT tabasco
Venku bych zkusil Assam chilli a přecejen nějaké Jalapeňo, snad Jalapeno Summer Heat.
Celkem tedy čtyři odrůdy, to by mohlo pro začátek stačit.
Mimochodem výborné papričky prodávají ve Wídni na tržišti Indové. Většina je jich ještě zelených, ale už pálí statečně. Mají silnější stěnu a moc mi šmakujou. Oni mě právě namlsali. Snad jde o nějaké Jalapeňo. Až tam zase pojedu, nakoupím, vyfotím a pošlu. Asi poznáte, o jakou papričku jde.
Jestli mi výběr požehnáte, případně upřesníte budu rád a hned objednám. Samozřejmě tady.
Ahoj, Nagri.

Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
Kamarád zrovna jede do Thajska. Má tedy přivézt normální sušené papričky? nebo koupit semínka? Ty mi asi shánět nebude, I když možná jo

N
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Kontaktovat uživatele:
Sušená, čerstvá paprička, semínka asi těžko někde koupí. Časem přijdeš na to, že pěstovat neznámého odrůdy není to pravé ořechové.Nagri píše:Ano, je to tak myšleno - jedno habanero . vybírám tedy Red Savina, místo na ni mám Habanero Baby Red má malé papričky. ty mi zastoupí to Tabasco.
Kamarád zrovna jede do Thajska. Má tedy přivézt normální sušené papričky? nebo koupit semínka? Ty mi asi shánět nebude, I když možná jo![]()
N

Mám prozatím vybráno, někde se musí začít a tohle mi bude stačit. Kdoví, jestli mi semínka vůbec vyklíčí že ......
Dík, Nagri