Zdarec přátelé. Vezmu to dneska rychle. Je po Vypalováku a jak jsem psal v jeho vlákně,cítím příliv energie. Co jiného taky zbývá, půlka září, čeká nás údajně ještě dobře letní týden,tak jsem se dnes v mezičase rozhodl prosvětlit kytky v práci. Taky je třeba vytěžit něco semen a bude taky třeba něco nasušit. Takže mrknětě, jak jsem kytky opucoval, pár jsem jich už i dokonce zlikvidoval, což je smutná záležitost, ale přezimovat budu minimálně.Takže fotky a minimum popisků.Kde uvádím počet kytek, je to v součtu v práci i doma.
Valar Morhulis, jeden ze tří, asi nejlepší plody.
Big Red Mama celkem 4 kytky vyrovnaný....
Numex Suave Orange
Haba čoko long a druhý obrázek je totéž jenže kuká do červena...
Black naga, jedna ze tří, nejmenší úroda, trochu zlobila ze začáku, ted by kvetla ale je pozdě.
Infinity Yellow, taky mám asi tři dobrý plodnice, tahle byla menší, malá nádoba....
No a dva podzimní obrázky
plato na semínka
po návratu z práce, jsem zalil a orval pár Pantherů B.R.M. na sušení a Hallows Eve na seminka
Takže práce je dost a chystám jednu speciální vychytávku, se kterou vás seznámím brzy.
Erbovo pokročilé chillenství 2018
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
Chilli zdar a jsem tady po týdnu s malým updíkem. Člověk je čtyři dny pryč a nestačí se divit. Kytky jedou jakoby nebyl skoro konec září, velký množství plodů zřejmě nedozraje, snad počasí ještě chvíli dovolí a nepřijdou přízemní mrazíky. Nemám to všechno kam uklidit i kdybych se rozkrájel na tolikhle kousíčků.
Minule jsem slíbil, že se pochlubím speciální peckou. Tak tady je a její název je tak trochu slovní hříčka, snad to každý chillenec pochopí. A bonusky!!
Zatímco některý kytky jsou jasný......
pár věciček překvapí.....
Fajnovky jsou fajnovky....
a třeba exkluzivní Valar Morghulis je překvapijící, světlé pheno jako ještě v poho
ale dostala mě tmavá kytka....nejdřív jakože takový baculky a dnes čumím jak tele....
vidíte tam ty geny Morugy????
No a zítra dopoledne zas něco otrhám a čeká mě sušení a taky naložím nějaký annumky do láku. Takže zdar a
A jedna noční po dešti....
Minule jsem slíbil, že se pochlubím speciální peckou. Tak tady je a její název je tak trochu slovní hříčka, snad to každý chillenec pochopí. A bonusky!!
Zatímco některý kytky jsou jasný......
pár věciček překvapí.....
Fajnovky jsou fajnovky....
a třeba exkluzivní Valar Morghulis je překvapijící, světlé pheno jako ještě v poho
ale dostala mě tmavá kytka....nejdřív jakože takový baculky a dnes čumím jak tele....
vidíte tam ty geny Morugy????
No a zítra dopoledne zas něco otrhám a čeká mě sušení a taky naložím nějaký annumky do láku. Takže zdar a
A jedna noční po dešti....
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
Dewils tongue choco není moc choco asi vid?
Parádní report...chválím.
Parádní report...chválím.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
tak ten 7P Pod Svíčkovou bych rád ochutnal,popřípadě co takhle nastínit recept??? a teď se pochlap Erbe,jinak klobouček k podlaze,celkově silné chillenství
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
Když si přečteš nálepku je tam všechno. 7 pod sweetchkovou je tam 7 věcí který jsou jasný, je jich tam hodně a chuť je koncentrovaná.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
do riti Erbe,já vidím i s brýlema prd,takže sem s návodem nebo si příští rok ty superhoty na Vypalováku budeš krájet sám a za trest bez rukavic
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
Cha,chacha, to je hooodně dobrej a silnej argument. Tak dobrá, žádná věda to není, myslím že jde spíš o nápad. Často si nakládám na minutky do omáček, tak mě napadlo a to celkem v kuchařský branži funguje, že jak jsme si minutky připravovali dopředu třeba na zájezd, vlastně jako hotovku, co kdybych to obrátil. A šáhnul jsem do klasiky všech českých klasik do svíčkové na smetaně.
Tak tedy recept:
1 velký celer, přiměřeně peržele, přiměřeně mrkve, přiměřeně cibule. Orestuješ, zaliješ trochou vody, divoký koření ( celý pepř, bobkáč, nové koření.)
nešetřit, ale taky nepřehnat, dva citrony nakrájené na kolečka, jeden a půl oloupaný, půlka i s kůrou. Přidáme zkaramelizovaný cukr, sůl a ocet. Rozdusíme, hlídáme vodu a v závěru přidáme chilli. Ta slovní hříčka nabízí 7 pod tak jsem tam dal tedy 7pod žlutou kukačku a ještě několik žlutých chilli potvor středního palu. Chilli dávám do omáček většinou vypeckované. No a pak to dochutíme, tedy přidáme případně trochu třeba soli, nebo trochu citronový štávy a rozmixujeme, přecedíme přes jemný síto. Chuť každý dobře jistě zná, vtip je v tom, že musí být silná, koncentrovaná a vyvážená. Vyzkoušel jsem a nemá chybu.
Když si touhle omáčkou naložíš maso, pak ho jenom opečeš, přidáš lžíci omáčky, trochu smetany nebo stříkneš šlehačkou, máš minutkovou svíčkovou ala Erb a můžeš si, pokud ti to tvá vele eko natur vtipná žena dovolí dát k tomu třeba tři plátky houskovýho knedlíčku.
No a to je celkem celá věda, tedy žádná věda, jak říkám vtip je asi jenom v tom nápadu.
Jinak je to asi jako s tvojí vepřovkou ve skle, kterou jsem ukořistil na vypalováku. Dobrý věci chilli nezkazíš. Dovezl jsem ji synovi a ten se mohl užrat, ale měla asi docela sílu, sháněl se po sádle, aby si to štavnatý masíko podmázl, by prej mu to líp klouzalo. Ani jsem neolízl kůrku.Sežrali to s kámošem, když ladili motorku. Well dost keců, chilli a klasické kuchyni zdar a napiš jak ti to chutnalo, pokud do toho půjdeš.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů