Padání květů, potvůrky v květináči
Padání květů, potvůrky v květináči
Dobrý den, prosím o radu. Mám rostliny různých druhů chilli na okně, které byly vypěstovány letos ze semínek. Evidentně mají tak báječné podmínky, že nerozhoduje velikost květináče. Chystala jsem se je přesadit do velkých květináčů, jenže mi začaly kvést a to tak, že každá rostlina má 10 - 15 kvítků. Mají dostatek tepla, světla (okno na jih), hnojím slepičincemi a kravským granulovaným hnojem. Zalevám téměř každý den, dle vyschnutí substrátu. I přesto, kvítky vyrostou, krásně se rozvinou a několik dní jsou nádhernou ozdobou, jenže pak začne žloutnout stonek od květu k rostlince, květ následně usychá a odpadá. Všimla jsem si, že v některých květináčích jsou velmi malé bílé potvůrky (1 mm dlouhé), které si rády i občas poskočí. Jsou aktivní zejména po zálivce. Nevím co to je, ale možná by to mohlo souviset. Děkuji za pomoc.
- Maxim
- Stálý člen
- Reputace: 73
- Obrázky: 0
Re: Padání květů, potvůrky v květináči
Asi by to chtělo napsat o jaký druh se jedná a jak jsou rostliny vysoké. Pokud jsou ještě malé a začnou nasazovat květy tak je lepší je otrhávat protože se stejně neudrží a odpadnou. Toť má zkušenost. Ty potvůrky už jsem taky viděl ale bohužel je neznám, snad se ještě někdo ozve a poradí. Ať to pěkně roste Max
O
Maxim píše:Asi by to chtělo napsat o jaký druh se jedná a jak jsou rostliny vysoké. Pokud jsou ještě malé a začnou nasazovat květy tak je lepší je otrhávat protože se stejně neudrží a odpadnou. Toť má zkušenost. Ty potvůrky už jsem taky viděl ale bohužel je neznám, snad se ještě někdo ozve a poradí. Ať to pěkně roste Max
Děkuji za rady. Je pravdou, že mne překvapilo, že tak mladé a už mají tolik květů. Tak snad příští rok už si pochutnáme. Hezký den

- Maxim
- Stálý člen
- Reputace: 73
Určitě je ještě dopěstujte, nechte je pěkně narůst a nějaká úroda bude i za oknem! 

O
-
Ahoj Zlobivka,tie potvorky sú asi chvostoskoky(Collembola).V podstate sú pre rastliny úplne neškodné,ale sú dôkazom priveľmi vlhkého substrátu.Ak sa ich chceš zbaviť,vymeň vrchnú vrstvu zeme a menej polievaj.Časom zmiznú,nemajú radi sucho.
Ahoj,
jednoducha otazka: Opylujes?
jednoducha otazka: Opylujes?