Krása jako vždy, ten rybíz si dával černej? Já teď měl dost ze zahrady, tak jsem rozmichoval s cukrem a kyselinou citronovou a budu to mit ve sklenicich v lednici, vydrzi to az rok bez vareni a je to strasne dobry, deti se zblaznily Tak snad mi neco zbyde do nejake majdy
V nejhorsim pouziju ostruziny
Gandalf 2018
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2442
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gandalf 2018
Jo, černej a dnes jsem dělal dalších 20 lahviček. Mám spoustu ovoce, tak s tím něco musim dělat.
- gyver
- Stálý člen
- Příspěvky: 383
- Registrován: 27 říj 2017 12:16
- Reputace: 825
- Obrázky: 0
- Bydliště: Novohrad 219m n.m.
Re: Gandalf 2018
Kolko prosim ta davas cukru a kys.citronovej na tie ribezle? Robis tak aj ine bobulky okrem ribezlia ? VdakaBlueShark píše: ↑25 črc 2018 21:18Krása jako vždy, ten rybíz si dával černej? Já teď měl dost ze zahrady, tak jsem rozmichoval s cukrem a kyselinou citronovou a budu to mit ve sklenicich v lednici, vydrzi to az rok bez vareni a je to strasne dobry, deti se zblaznily Tak snad mi neco zbyde do nejake majdy
V nejhorsim pouziju ostruziny
Re: Gandalf 2018
Delam to poprve, nacetl jsme si to na internetu, diky pektinu, ktery obsahuje rybiz nemusis pouzivat gelfix. Kilo na kilo cukru. Kyselinu jsem dal trosku jen, to napadlo mem kupodivu cernej rybiz byl sladsi tak aby byl zase kyselejsigyver píše: ↑25 črc 2018 21:38Kolko prosim ta davas cukru a kys.citronovej na tie ribezle? Robis tak aj ine bobulky okrem ribezlia ? VdakaBlueShark píše: ↑25 črc 2018 21:18Krása jako vždy, ten rybíz si dával černej? Já teď měl dost ze zahrady, tak jsem rozmichoval s cukrem a kyselinou citronovou a budu to mit ve sklenicich v lednici, vydrzi to az rok bez vareni a je to strasne dobry, deti se zblaznily Tak snad mi neco zbyde do nejake majdy
V nejhorsim pouziju ostruziny
Kdyby nekdo mel zkusenost, treba nam sem napise jak je to s jinym ovocem, zdali to jde, prijde mi ze ne...
Myslim ted udrzovani ovoce s cukrem bez vareni, aby melo maximalni bomby...
Je to lahoda...
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2442
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gandalf 2018
Cukr podle chuti, chemii žádnou. Je to jednak stabilizovaný cukrem a ještě sterilizovaný, tak to nemusí být ani v chladničce. Používám ovoce, které je po ruce . Příště prubnu čistě rynglovou /láme mi to větve/. Můžeš tam dát borůvky, ostružiny, co tě napadne + koření. Nejprve vychytám chuť, vůni, potom pal.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Gandalf 2018
chemie nene,a místo zahušťovatel slušně funguje angrešt i rybíz,rynglovou zkus,to klapne,dělám z jugo švestek a nemá kaz
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Gandalf 2018
zahušťovadel jsem měl na mysli safra,je v nich totiž přírodní pektin,v angreštu obzvlášť
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2130
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2442
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gandalf 2018
Ve folijovníku už nebylo k hnutí, tak jsem musel vystěhovat ven přebytky v květináčích /a udělat jim přístřešek ze starý záclony/. Tak jsem trochu fotil. V těch květináčích kytky docela pěkně prosperují, ve folijovníku jsem to trochu ošulil a je to znát na menším vzrůstu rostlin.
Ještě doplním, Jalapeňa Mailon mám ze 100% jen sladká a nepálivá /12 květináčů/. To jsem z toho blázen, křížit se loni neměly s čím, sladkou papriku nepěstuju. Holt genetika, ale že by se rozpadlo 100%? Za to rohy jsou k nepozření.
Ještě doplním, Jalapeňa Mailon mám ze 100% jen sladká a nepálivá /12 květináčů/. To jsem z toho blázen, křížit se loni neměly s čím, sladkou papriku nepěstuju. Holt genetika, ale že by se rozpadlo 100%? Za to rohy jsou k nepozření.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů