Ano. Nejsem si jist, zda by pod zářivkami dokázali vytvořit hlávku a ani na to není prostor, takže raději tato odrůda.
Umělé osvětlení pro bylinky
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
Re: Umělé osvětlení pro bylinky
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
zdarec po delší době. Dělal jsem další pokusy se salátem a musím přijít s prosbou o radu.
Kromě jednoho, který je vidět na obrázku napravo, se mi ostatní zase nepodařilo rozrůst. Oba jsou v substrátu, oba zalívám stejně. Nehnojené. Jeden roste, druhý se zastavil. Píšeš, že jim dáváš slepičince. Máš na mysli ty tekuté z hoštic?

Založil jsem už na další saláty. Tyto by měly jít už do skleníku.

Kromě jednoho, který je vidět na obrázku napravo, se mi ostatní zase nepodařilo rozrůst. Oba jsou v substrátu, oba zalívám stejně. Nehnojené. Jeden roste, druhý se zastavil. Píšeš, že jim dáváš slepičince. Máš na mysli ty tekuté z hoštic?
Založil jsem už na další saláty. Tyto by měly jít už do skleníku.
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
A proč jsi je nedal rovnou do skleníku? Já jsem tam dal na začátku března semena v uzavřeném sadbovači. Krásně mi tam vyklíčila a teď tam čekají s několika pravými listy. Narostlá, otužilá a hlavně bez starostí a skákání okolo. Ozavřený sadbovač (takový ten miniskleníček) drží vlhkost a chrání před největším mrazem.
protože je ve skleníku ještě hodně zazimovaných věcí a do včerejška mrzlo. Dnes je konečně na pár hodin nad nulou. Navíc zkouším pěstovat i v zimě(od zimy) a nedaří se. A ještě jeden faktor. Ve skleníku bojuju se slimáky(těmi malými). Ti ty 2+2lístky sežerou jak nic. Představoval jsem si, že bych zasadil ty saláty třeba s 10ti lístky....
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
S venkovním předpěstem moc nepomohu. Tenhle salát sice je mrazuvzdorný, ale naše jarní teploty klidně -20 nedá ani on. Co se týče doma, takto vypadá má jarní sadba před pár dny vysetá:

U těch tvých si nejsem jistý (vypadá to na nekvalitní substrát), ale mohu říci jak to dělám já:
1) Vyseji semena do klidně předhnojeného substrátu, ale čistého, ještě nepoužitého. Salát je dost náchylný a nikdy nevím co by ve starém substrátu chybělo nebo naopak přebývalo.
2) Dám je na chladné místo, klidně kolem 10-ti stupňů. Salát rád klíčí v chladu.
3) Jakmile leze ven z klíčící misky, dám ho do samostatných kelímků do předhnojeného substrátu. Nehnojím, pouze ke konci pěstování je možné mu přidat kapínek slepičinců s malým obsahem dusíku. Když je třeba.
U těch tvých si nejsem jistý (vypadá to na nekvalitní substrát), ale mohu říci jak to dělám já:
1) Vyseji semena do klidně předhnojeného substrátu, ale čistého, ještě nepoužitého. Salát je dost náchylný a nikdy nevím co by ve starém substrátu chybělo nebo naopak přebývalo.
2) Dám je na chladné místo, klidně kolem 10-ti stupňů. Salát rád klíčí v chladu.
3) Jakmile leze ven z klíčící misky, dám ho do samostatných kelímků do předhnojeného substrátu. Nehnojím, pouze ke konci pěstování je možné mu přidat kapínek slepičinců s malým obsahem dusíku. Když je třeba.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
Chce to, co ostatní středomořský bylinky - chudou kamenitou půdu a sluneční žár. Čím hůř jí bude, tím bude chutnější.
Tohle ofikej a nech znovu obrazit.
Tohle ofikej a nech znovu obrazit.