Konečně jsem mohl pořídit pár fotek mého letošního snažení, tak se konečně podíváme na rostliny trochu blíže. Počasí už umožňuje slunění i otužování, takže využívám pro aklimatizaci každou možnou chvíli. Nyní ale již trochu podrobněji.
Tradiční pohled na hlavní pěstební koutek

Okrasky stále klíčí, brzy půjdou přepikýrovat. Kapie se teprve klubou

Velké sazenice venku na terase

Prozatím se mi tento prostor zdá nejvhodnější, delší dobu je zde stín, což je dobré pro adaptaci, plné slunce sem svítí kratší dobu, takže rostliny si mohou zvykat na přirozené světlo s menším rizikem popálení.
Pohoda nedělního přesazování

Nyní již k jednotlivým odrůdám. Takto vypadají Habanera

jsou zde H. Red, Maya Red, Orange, Mustard, Yellow, Green a Chocolate (bráno zleva)
Pár detailů

Toto jsou zástupci C. Frutecens

Zleva Chilli z Thajska, Cilli z Izraele a 2x Tabasco
Takto se má k světu Chilli z Thajska

a takto Tabasco

Z odrůd druhu C. Anuum mám největší počet (ale to asi většina z Vás). Jsou ze všech zatím nejmenší; je to dáno pozdějším výsevem i nutností sít některé odrůdy ve více vlnách
Jalapeno Early a Summer Heat

Jalapeno NuMex Pinata

3 fialové okrasky a užitkové odrůdy v jednom

Zleva Peru Purple, Bolivian Rainbow a Black Scorpion Tonque
Cayeny

Zleva Red, Yellow a Purple
Anaheim

Elephant´s Trunk

Peperoncino

Sladká odrůda z Maďarska

Osivo je z loňské sklizně (čisté), odrůda odpovídá popisu Hungarian Sweet; vysel jsem i tuto odrůdu pro porovnání (rostlina vpravo)
Ring Of Fire

Zatím jediný zástupce C. Pubescens - Rocoto Montufar

Odrůdy C. Baccatum začnu slunit příští týden. Chci, aby napřed zesílily, při prvním pokusu o slunění mi je vítr trochu pocuchal. Zatím vypadají takto

Celá rodinka

Sakura již kvete

Pohled na záhony, na jeden půjdou i papriky

Pomocník přichází.............

.................a provádí inspekci zahrady

Tak kde začneme?

Jaký záhon nám přidělí panička na papričky?

Já bych bral tenhle

Chvilka pro zamyšlení

Budeme mít dost vody na zalévání?

Dneska jsme toho stihli dost, není nad odpočinek
Končím dnešní report, další bude brzy následovat. Sice zase nebudu mít kispozici foťák, to však (snad) nevadí. S následující dávkou fotek bude progres vidět o to lépe. Ať se Vám všem daří nejen v pěstování
EDIT: upraven odkaz jednoho obrázku