Tak mám konečně chvilku času na další update mého letošního pěstebního vlákna. Rostlinky prosperují pěkně, řekl bych, že přidání Vitality Komplexu k původní kombinaci lignohumát a Chilli Focus nese své ovoce. Přihnojování touto trojkombinací provádím v tuto chvíli jednou za 4 dny. Světlejší listy rostlin hezky tmavnou. Zároveň již vyštipuji poupata.
Takto vypadá můj pěstební koutek před přesazováním

A takto po něm

Některé odrůdy C. Baccatum jsem již přesadil do litrových květníků a umístil k oknu

Letos již nezopakuji chybu z loňské sezony, rostliny přesazuji co nejdříve, ať mohou budovat kořenový systém. Jiff umisťuji do květníku, jakmile narůstá druhé patro pravých lístků. Zatím strategie vychází - kytky mám zhruba dvojnásobně velké oproti minulému roku. Vliv má ale i výživa, viz. výše.
Takto vypadá Habanero Mustard

A takto Habanero Red

Předpokládám, že příští týden přesadím další Baccatum do větších květníků. Některé Anuumky přepikýruji, zároveň jsem vysel druhou vlnu Pepeperoncin. Nějak to letos klíčí hůř bez ohledu na odrůdu nebo botanický druh. Nyní vyseji okrasky a kápie. Letos to budou California Wonder a Kurtovska kapiya. Z dalších plodin začnu klíčit Mochyni Peruánskou.
Pomocník Vás všechny zdraví
Dnešní report končí, už se těším na další. Hodně štěstí při letošním pěstování Vám všem