Taky ten med doporučuji. Já ho dával i do chilli omáček místo cukru. Jinak sušené chilli mlsám i u televize /tedy pokud tam není nějaký stupidní seriál/. Dá se dochutit i polévka.
Hami píše:Já už to dávám úplně do všeho!!! Mé okolí si sice ťuká na čelo, ale mě to chutná....
Vyzkoušej např. chilli marmeládu, chilli med....
Jaký používáš poměr?
Já ho zkusil z Red Habanera a je to takový Medový napalm, téměř nepoužitelný. Je pravda, že ho tam bylo požehnaně a zápisky jsem ztratil.
Samozřejmě záleží na druhu papriček
Já jsem letos dělal 2 druhy, do jednoho jsem použil 2 ks papriček Naga Bih Jolokia a do druhého jsem kápnul cca 5 kapek extraktovky The Great White Shaark Predator
Obecně se dá říci, že do těchto sladkých pochutin stačí poměrně malé množství pálivého.....
Lepší pomálu, ochutnat a popř. přidat.
Mimochodem, dnes jsme na nákupu v Lídlu zakoupili marmeládu z černého rybízu, no a po jemném vylepšení je naprosto luxusní ....
Jinak velice doporučuji vyzkoušet recept:
Rozmixovat hrušky, lehce přisladit, jeden Hot Lemond nebo podobnou alternativu nepříliš ostré papričky a chuťově super:)
Jde o to testovat a ochutnávat již při výrobě.
Sterilizovat jak je běžné při cca 100°C zhruba 20 minut...