Nováček

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Nikol1992
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Nováček

Příspěvekod Nikol1992 » 07 lis 2011 19:30

Ahoj,
s pěstováním papriček jsem vlastně ještě ani nezačala :) spíš se na to teprve chystám a tak mě zajímá pár otázek, na které mi "snad" ,vy zkušenější a zkušení pěstitelé, odpovíte :)
Jaká je vhodná doba pro výsadbu papriček?
Dají se pěstovat pouze v květináči doma za oknem?
Jaké papričky jsou vhodné pro začátečníky?
Je pěstování složité?
Tady v diskuzích jsem si přečetla, že je asi vhodné dát semínko do rašelinové tablety a šoupnout to v tom do minipařeniště, je tomu tak? :D :)
Děkuju za každou radu, odpověď, cokoliv! A přeju úspěšné pěstování :))

Maxim
Stálý člen
Reputace: 73

Re: Nováček

Příspěvekod Maxim » 07 lis 2011 22:00

Ahoj, já jsem vždycky dával klíčit na konci února, mám okna na jih a nějaké to slunce se v březnu už objevuje. Jestli jim budeš přisvěcovat, můžeš sázet prakticky kdykoli. Při nedostatku světla se rostliny "táhnou" a nelze očekávat, že vypěstuješ zdravou a silnou rostlinu.
Pro pěstování doma za oknem jsou vhodné nějaké menší odrůdy. Patřičnou pozornost bych věnoval i výběru dobrého prodejce semínek, minimálně šest měsíců čekáš na plody a zklamání v případě, že ti vyroste něco úplně jiného než sis objednala je veliké. Moje zkušenost :sm: Místo Fatalii mám nějakou červenou potvoru s lehkým náznakem pálení.
Pěstování chilli není nijak složité (nebavíme se o divokých apod.), stačí jim dostatek světla, teplo, dobrá propustná půda a kvalitní výživa. Někdy si lidi výsledky komplikují přelitím nebo přehnojením, takže pozor, nic se nemá přehánět, vlídná nevšímavost je ok :smart:
O

Hami
Stálý člen
Reputace: 3

Re: Nováček

Příspěvekod Hami » 08 lis 2011 12:04

Ahoj,
vítej mezi námi !!!
Odpovědi na všechny tvé otázky nalezneš ve fóru, přeji příjemné počtení :-)
Ať se daří - Hami

Zpět na „Začátečnický koutek“