Mno jo, o tom žádná, ale narážel jsem na prorost kořenů , celkově jejich zmohutnění.
Ty se asi stejně bavíš o fázi, kdy to přesadíš do měsíce po vyklíčení, resp, když máj 3 páry lístků atd (možná se mýlím).
Co jsem koukal tak pan Meisl to nechává do sazenic velkých třeba 20-50cm, vysvětluje to ve videu, nemá cenu se rozepisovat a popradvě ani přesně nechápu, proč to tak funguje. Že čím jsou hustěji tím víc rostlinky makaj na kořenech. Ale vidím to i u sebe, když je dám na husto a byl jsme línej je přesadit tak měly neskutečnej nárůst oproti přesazeným (v kořenech) a tím pádem i v listech (tam ale musím brát v potas šok a porušení vlásečnic při přesazení). Dětem jsem vysadil do květináčků Lemon Dropy, aby měly z něčeho radost a mohly občas zalít a koukat jak jim roste jejich vlastní rostlinka. V mým velkým je 2x větší než v těch kaktusových pidi květináčcích. A je tam dokonce vidět i že nejmenší květináček má nejmenší rostlinku, větší už je to lepší atd...), zde zase působí dno, jak cítí, že dál nemůže směrem dolů tak nenarůstá tak rychle (moje doměnka a z pozorování to tak vyvozuju). Bavím se o fázi, kdy kořínek je podlouhlý a ještě nevětvený tolik do stran, kdy má rostlina cca 6 - 8 lístků. Rád se přiučím jinému zjištění či vysvětlení, zdali mě někdo opraví...