-predom upozorňujem , že neudávam žiadne množstvá, pretože vždy to robím podľa chuti

-ale v zásade sa snažím vždy dávať od každej ingrediencie rovnaké množstvo ale pri prichucovaní sa to samozrejme vždy urobí podla toho čo dúm dá alebo akú máme zrovna náladu:
takže:
PRE ŽENSKÉ:
-jalapeňo
-zaváraná uhorka
-paprika žltá, červená, najlepšie kombinácia
-cibuľa
-česnek
-bazalka
-soľ
-korenie
-polka limety alebo citrónu podla toho čo máme
-račiny, alebo rajčiny v plechovke(tie mám radšej)
Tip: ak používate čerstvé rajčiny treba ich oblanžírovať. Inak tam budú vrchné šupky-nie každý to má rád ;-)
Postup: zhruba v rovnakom pomere nakrájame VEĽMI na jemno všetky ingrediencie iba cibuľu a česnek vo vhodnom pomere.pridáme soľ a korenie. Necháme v chladničke odstáť cca 1 hod. (zmes pustí vodu a šťavy). Podľa konzistencie zmesy, zahustíme nad sporákom Solamilom. Zmes by mala byť kašovitá a konzistentná.
Necháme prevrieť, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom dáme do pohárov a zavaríme na 70 stupňov.
PRE CHLAPOV:
-postup ten istý ale jalapeňo nahradíme nagou alebo habanerom

Btw: V iniciatíve sa medze nekladú: ak máte čerstvé bylinky, ako bazalka, čierna bazalka, tymián, medovka, medvedí česnek a pod. kludne môžte pridávať podľa chuti a libosti ;-)
Salsu si treba prispôsobiť k obrazu svému


