Máte nějaký tip na dobrou sojovku? Všiml jsem si, že v marketech sojovka není ze sojových bobů

Trochu jsem hledal na netu a našel výrobu nefermentované sojovky, cituji " Sójové boby se vaří 15 až 20 hodin v kyselině chlorovodíkové. Po odstranění aminokyseliny se směs zchladí, aby se ukončila hydrolytická reakce. Aminokyselinový roztok se dále neutralizuje, lisuje, míchá s aktivním uhlím a v závěrečné fázi znovu přefiltruje. Barvu, vůni a chuť získá tento hydrolizovaný rostlinný protein přidáním karamelové barvy, kukuřičného sirupu a soli. Konečný produkt se rafinuje a balí. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti" ...bych se teda nedal, tohle zní lépe-
"Sójová omáčka vznikla zhruba před 2500 lety. Omáčka se začala vyrábět fermentací z pšenice a lisováním sójových bobů. Měla příjemnou vůni a chuť a vůni a chuť jídla doplňovala a zvýrazňovala. Přírodní sójová omáčka je vyrobená přírodně - fermentací, starým a tradičním způsobem. Rozdrcené sójové boby, rozdrcená pražená pšenice, voda a přítomnost fermentačních kultur zajišťují jedinečnou jakost, čistotu a hlavně zdravotní nezávadnost. Při fermentaci se štěpí bílkoviny, sacharidy a tuky. Také ale vzniká vitamín B12 a další látky, které obsahuje pouze maso. Fermentace probíhá pomalu a trvá několik měsíců. Díky čistě přírodní fermentaci obsahuje sójová omáčka kolem 150 - 250 senzoricky aktivních chuťových složek a neobsahuje žádné konzervační látky ani glutamáty. Má jemnou a vyváženou chuť. Vyznačuje se světlehnědou barvou, zemitou vůní".
