Jako sbírka motýlů...
Držím palce ve vyvinutý silné to armady..
Bacula píše: ↑06 led 2018 22:44Já bych chtěla Karkulku, snad seženu semínka.
Popis: Kořeninová paprika poskytující vynikající, barevně výraznou surovinu pro sušení. Rostlina je nižší, kompaktní. Plody jsou štíhlé, vzpřímeně postavené na rostlině, tmavě červené v botanické zralosti, sladké. Dozrává hromadně a jednotně.
Tigrela - měl sem loni, ne od SEMA, ale nestalo to zato - chutově nic mocBacula píše: ↑06 led 2018 21:29Dnes jsem byla na přednášce Ing. Prášila ze Sema na téma plodová zelenina. Zaznělo spoustu zajímavých informací, každé plodové zelenině byl věnován ucelený blok. Co se týká chili, tak tam nic, co bych letos musela mít, nebylo, za to u rajčat je letos několik novinek, které bych mít chtěla. Jahodo, Blumko, Tigrela, asi neodolám. V letošní paprikové sezóně bych ráda zkusila dát na jeden záhon sladkou kořeninovou papriku. Nemám s ní žádnou zkušenost, možná to bude propadák, každopádně mě domácí mletá paprika láká. Pálivé mám dost.![]()
Moc děkuji za inspiraci a povzbuzení, že by to mohlo jít i v našich podmínkách.JurassicChilli píše: ↑08 led 2018 09:37Bacula píše: ↑06 led 2018 22:44Já bych chtěla Karkulku, snad seženu semínka.
Popis: Kořeninová paprika poskytující vynikající, barevně výraznou surovinu pro sušení. Rostlina je nižší, kompaktní. Plody jsou štíhlé, vzpřímeně postavené na rostlině, tmavě červené v botanické zralosti, sladké. Dozrává hromadně a jednotně.
Ja som minulú sezónu pestoval sladkú, koreninovú papriku a bol som milo prekvapený. Karkulku som nezohnal, tak som skúsil Hodonínsku sladkú. Má podobné vlastnosti ako Karkulka. Tiež je nízka, kompaktná a plody rastú vzpriamene. A najviac ma potešilo, že všetky plody z prvej vlny kvitnutia stihli dozrieť vonku na rastline, čo je u nás (500 metrov nad morom) na chladnom Liptove úplný zázrak. Samozrejme bola nastlaná čiernou, netkanou textíliou, ale aj tak je to hodne ranná odroda a v teplejších oblastiach by určite zvládla dozrieť aj bez nastlatia textíliou. Čo nedozrelo boli len malé plody z druhej vlny kvitnutia koncom leta, viz obrázok. Takže ja som s výsledkom pestovania Hodonínskej sladkej veľmi spokojný. Napokon mi ju ale bolo ľúto usušiť, tak som ju začerstva použil do Srirachy na zriedenie pálivosti a pre krajšiu, červenú farbu.
![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host