Pestovanie chilli za oknom

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
insector
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Pestovanie chilli za oknom

Příspěvekod insector » 10 srp 2011 13:27

Zdravim, som fanusik chilli a uz dlhsie rozmyslam nad tym ze by som ho zacal pestovat. Nedavno som sa aj dostal k nejakym semenam. Chcem sa opytat, ci pokial planujem pestovat za oknom, mozem zacat hocikedy? Napriklad skusit vysadit teraz..bolo by z toho nieco alebo musim cakat do zimy? Vopred vdaka za rady

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Re: Pestovanie chilli za oknom

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 10 srp 2011 15:06

insector píše:Zdravim, som fanusik chilli a uz dlhsie rozmyslam nad tym ze by som ho zacal pestovat. Nedavno som sa aj dostal k nejakym semenam. Chcem sa opytat, ci pokial planujem pestovat za oknom, mozem zacat hocikedy? Napriklad skusit vysadit teraz..bolo by z toho nieco alebo musim cakat do zimy? Vopred vdaka za rady
Pokud máš semínek dostatek, můžeš vysadit prakticky kdykoliv. Otázka je kolik toho sklidíš a zda vůbec něco sklidíš. Pokud můžeš rostlinám dopřát umělého osvětlení, neviděl bych problém.

insector
Nový člen

Příspěvekod insector » 19 srp 2011 18:47

no tak zasadil som zopar semienok, aspon na skusku...zopar zelenych rastliniek uz aj vyslo, tak som zvedavy..beriem to skor ako taky pokus ak nevyjde, tak potom to spravim ako treba..semienok mam nastastie dost

vidlais
Nový člen

Příspěvekod vidlais » 28 srp 2011 10:24

ja chilli sadil zacatkem unora a verim ze to byl v ten pravej cas

Kazan41
Nováček

Příspěvekod Kazan41 » 31 říj 2011 17:24

Ja mám problem, zasadil som rastlinky, uz som aj presadzal a vyrastli mi no neskutocne vysoke rastlinky. Uz začínaju presahovat okno :D zacali konecne plodit a tri rastlinky som uz aj sklidil. len neviem ci som spravil dobre, neviem ako maju vyzerat dozrete, jedne su zelene a ta ista odroda uz je aj cervena.

freedee
Nový člen

Příspěvekod freedee » 20 lis 2011 15:00

Zdravím všechny.

Chtěl bych se pustit do pěstování chilli papriček. Vybral jsem si tyto druhy. Santa de grande, Jalapeno Organic, African devil, Zimbabwe bird a Habanero red savina. Chci je pěstovat doma "za oknem" pro okrasu i pro nějakou malou úrodu. Chtěl bych je vyset už teď. Myslíte, že mi vzejdou a že porostou? Myslím si, že přes zimu, budou rostlinky malé, malá nebo vůbec žádná úroda, ale že by mohli růst. "rozrodí" se v létě? Jaké druhy doma pěstujete vy a jak se vám to daří v zimě? Jak velké květináče?
Budu vděčný za každou radu.

Děkuju

zodyac
Stálý člen

Příspěvekod zodyac » 20 lis 2011 15:51

Myslim ze je uplne jedno ake druhy budes pestovat ak sa o ne budes starat vyrastu ti vsetky.S tym vysadzanim by som urcite pockal,pretoze hlavne v rastovej faze potrebuju dostatok svetla co je v tomto obdobi tazko uskutocnitelne ked je "svetlo" od 8/9 do 16-17 to mas max 9 hodin co je malo ked si porovnas ze v indoore sa v rastovej svieti 18 a minimalne by mali dostat 10 hodin svetla idealne 12(ci uz priameho alebo nepriameho).S kvetinacmi tu mas aj samostatny thread ale tak od 3 litrov vyssie.Cim vacsi objem tym vacsia rastlina(vacsinou,teda aspon teoreticky).Ja mam 7.5 litrove,ale ak sa ti to zda vela skus 4-6 litrove.Nech to rastie

-- 20 lis 2011 16:56 --

Popripade ak si naozaj nedockavy tak im mozes prisvetlovat ked zacne byt sero..

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 21 lis 2011 09:14

Kazan41 píše:Ja mám problem, zasadil som rastlinky, uz som aj presadzal a vyrastli mi no neskutocne vysoke rastlinky. Uz začínaju presahovat okno :D zacali konecne plodit a tri rastlinky som uz aj sklidil. len neviem ci som spravil dobre, neviem ako maju vyzerat dozrete, jedne su zelene a ta ista odroda uz je aj cervena.
V tomto případě bych poprosil o pár fotek rostlin... podle všeho by měly být vytáhlé z nedostatku slunečního svitu.
freedee píše:Zdravím všechny.

Chtěl bych se pustit do pěstování chilli papriček. Vybral jsem si tyto druhy. Santa de grande, Jalapeno Organic, African devil, Zimbabwe bird a Habanero red savina. Chci je pěstovat doma "za oknem" pro okrasu i pro nějakou malou úrodu. Chtěl bych je vyset už teď. Myslíte, že mi vzejdou a že porostou? Myslím si, že přes zimu, budou rostlinky malé, malá nebo vůbec žádná úroda, ale že by mohli růst. "rozrodí" se v létě? Jaké druhy doma pěstujete vy a jak se vám to daří v zimě? Jak velké květináče?
Budu vděčný za každou radu.

Děkuju
Nejlepší je vysévat semínka v únoru/březnu, kdy se prodlužuje den a kdy začínají mít rostlinky dostatek světla. Tím, že je vysadíš dříve a dáš za okno budou akorát živořit, přeci jen jen v zimě je slunečního svitu minimálně a délka dne je krátká. Paprika potřebuje (záleží na druhu) co nejvíc slunečního svitu.

Zpět na „Začátečnický koutek“