dobrý den zrovna jsem přesazoval přesazoval papričku chilli ze skleníku do kýble ihned po vykopání začali hodně rychle osychat listy myslíte že rostlina uschne nebo se vzpamatuje zalil jsem jí dost ale listy pořád schnou
předem děkuji za odpovědi
osichá rostlina
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: osichá rostlina
Keď píšeš "zrovna", tak tým myslíš dnes? Daj rastline trochu času na spamätanie sa. Ak si moc nepoškodil korene, tak to rastlina v pohode prežije. Možno už zajtra ráno keď sa v noci v kľude napije bude mať listy normálne. Pomôžeš jej keď ju dáš do tieňa aby ju slnko ešte viac nevysilovalo a nestresovalo. Aspoň dokým nezakorení.
-
- Stálý člen
- Reputace: 39
dneska kořeny jsem asi dost poškodil ale nějaký tam zůstaly nešla moc dobře vykopat
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
Vzpamatuje se, může to chvilku trvat. Dej jí do stínu, hlavně ji nepřelívej.
Bacula
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že jsi vetve vůbec neošetril po zaštipnutí. To si můžes troufnout jen u mladych vetví, nikoliv už u takto starých. Zastipni do živeho a zatri nejakým balzamem na vetve, voskem či latexem, nebo to proschne kam může a bude konec.
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Reputace: 603
spomator: něco takovýhleho se dělo i mě v létě..normálně od prostředka větve to začalo dřevnatět a cokoliv bylo za touhle věcí tak usychalo
větev jsem ustřihnul tam kde byla ještě zelená směrem k hlavnímu stonku a byl klid..bohužel o zbytek větve jsem ale přišel
vůbec nevim co to bylo za prevít..ale musel sem takhle upajcnout pár větví na několika kytkách
větev jsem ustřihnul tam kde byla ještě zelená směrem k hlavnímu stonku a byl klid..bohužel o zbytek větve jsem ale přišel