Ahoj všem! páteční ráno a krátký report ze zlínského balkonu. Papričkám se celkem daří, ale myslím, že by mohly být i větší. Přispělo k tomu přehnojení v ranné fázi a taky jedno přelití. Vysoké Ph zálivky asi taky udělalo své. Měl jsem podezření na kalciozu, tak jsem zhruba před dvěma týdny zalil vodou s nízkou koncentrací zelené skalice na železo. Nedošlo mi, že kytky přes kořenový systém vstřebávají železo poměrně pomalu a navíc by to vyskoké Ph asi stejně bloklo. Nicméně vypadají lépe, těžko říct jestli to bylo tím
Stříkám Alg-a micem od bio-bizzu. Hnojil jsem asi jen 3x, taky biobizz (fish mix a bio bloom) + lignohumát. 2x jsem míchal na růst, teď pomalu přecházím na větší podporu kvetení a plodů. Plodí zatím Habanero Choco z loňska, Hamík (tomu jsem ale ustřihnul první papriku kterou tvořil, vypadal že se na ní dost sekl), z Jalapen zatím plodí jen Jalastar, ale moc pěkně - ostatní kvetou a plody čekám každým dnem. Rawit taky docela hezky nasadil. Zbytek se ještě trochu fláká, ale to půjde

Detailnější popis příště. Klasicky se potýkám se mšicema, likviduju každý večer po práci ručně, ale teď se trochu rozjely, tak je asi stříknu...
Levá strana balkonu. Ta s těma listama otočenýma naruby je vlastní unnamed mix z loňska, je celá zblázněná, ale baví mě
Pravá strana balkonu
Habanero Chocolate z loňska, pěkná rostlinka, už taky nasazuje plody. Ta se mšicema bojuje nejvíc, ale už je dost velká, aby to zlvádla. Původně byla obrostlá jen z jedné strany, tak jsem jí asi měsíc nazpět otočil dírou na sluníčku a hezky se zapojila.
Přítelkyně má na okně rajčátka - potřebujem větší okna
A jelikož už se na balkoně nedalo moc pohybovat, obsadili jsme i společný balkon na chodbě v paneláku. Naivně doufáme, že odolá nenechavým ručkám dítek sousedů, vajglům kuřáků a rádoby dobře myšleným pokusům o přilepšení neidentifikovatelnou zálivkou od babiček z patra...ty 35l kontejnery by se taky mohly někomu líbit, ale ta hlina jsou nakutané krtince a zalité to je slušně těžké
That's it, see you next time