Sazenici "chilli" bych si nekoupil. I když připouštím, že někdo dobrodružnější povahy by to zkusit mohl.
Pokud to prodávající má nějak popsané a prodává alespoň "jalapenos", tak bych to klidně zkusil. Čistota zaručená není. Když ji chci, tak si koupím na semínka-chilli. Ale u zmíněného prodejce na trhu nebude riziko o moc větší, než u semínek z mých vlastních kytek.
sadenice chilli na trhu
- math
- Stálý člen
- Reputace: 155
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: sadenice chilli na trhu
Na otestovanie som investoval po 2 EUR a kupil som Charapitu, Lemon Drop a Jalapeno Hercules. Tak uvidime 
90% ostatnych odrod mam od seminka-chilli a zbytok od chillipikanterie.cz (seminka-chilli vtedy tusim nemali aji pineapple).

90% ostatnych odrod mam od seminka-chilli a zbytok od chillipikanterie.cz (seminka-chilli vtedy tusim nemali aji pineapple).
Vajnory, Bratislava
https://vzahradke.blogspot.sk/
https://vzahradke.blogspot.sk/
-
- Stálý člen
- Reputace: 339
Dnes jsem prošla tržnici v Olomouci, stánků z 'chilli' poměrně dost. Pouze v jednom případě štítek s chilli korál, která se mi líbí. Tak jsem koupila 5ks za 45,- a nechám se překvapit, poupat má poměrně dost.
Cena 15,- dostala jsem 2 zdarma. 

Náhoda je matka všech proměn.
- Golonka
- Stálý člen
- Reputace: 1334
Procházel jsem na jednom trhu, kde mají snad všechno na zahradu a občas mají i sazenice. Byla tam paní, před sebou dva druhy sazenic: Jalapeno a Chilli Lolokia. Tak jsem se zeptal, jak je to s pálivostí (Napadlo mě, že má jen blbě napsanou Jolokii). Prý jsou Jalapeno extra pálivé a Chilli Lolokia je středně pálivá. Cena byla 25Kč.
Čím blbější sedlák, tím větší

Zadne Jalapeno neni extra palive
Lolokia take neni zadny druh, asi nejaka odbornice 
Nejsilnejsi Jala je tusim Numex Pinata, ale stejne se neda nazyvat extra palive. Mozna pro nekoho, kdo neni na palive absolutne zvykly.

Nejsilnejsi Jala je tusim Numex Pinata, ale stejne se neda nazyvat extra palive. Mozna pro nekoho, kdo neni na palive absolutne zvykly.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
S Korálom budeš podľa mňa určite spokojná. Ja ho mám veľmi rád. Je to super odroda. Občas sa tu na fóre objavia názory, že je to o ničom paprika, ale to pramení jedine z toho, že za čerstva sa fakt nedá konzumovať. Papričky sú veľmi tvrdé, tak akurát na vylámanie zubov. Na druhej strane, zavarené v sladko-kyslom náleve sú luxusná lahôdka. Majú silne aromatickú a krásne paprikovú chuť. Minulú sezónu som mal v sladko-kyslom náleve nakladané Serenády, Beros a Korál a práve ten Korál bol z nich najchutnejší. Okrem nakladania do sladko-kyslého nálevu je Korál vhodný aj na sušenie. Má tvrdú a málo šťavnatú stenu plodu, ktorá dobre schne.
-
- Stálý člen
- Reputace: 339
Teď u mě frčí nakl. kulaté papričky, myslím, že to budou právě Korály. Jím je skoro ke všemu. Strašně dobré, v tech. zralosti, červené mi nejedou. Ale ty má rád otec, takže fajn.

Náhoda je matka všech proměn.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583