
suroviny
1 litr fritovacího oleje
10 Jalapeno papriček
250 ml smetanového sýra (ricotta, mascarpone)
2 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
1 lžíce třeného česneku
sůl a pepř dle chuti
3 vejce
strouhanku
Postup přípravy
- Předehřejte troubu
- Předehřejte fritovací hrnec na 190°C
- Jalapeno papričky uspořádáme na plech a pečeme 5 minut v troubě až do lehce hnědé barvy. Poté vyndáme a necháme vychladnout
- Ve středně velké misce smícháme smetanový sýr, lístky koriandru, česnek, sůl a pepř. Vejce se strouhankou připravíme na obálení
- Vychladlé papričky Jalapeno, odřízneme vrchní stopku, vydlabeme semínka a plníme nádivkou. Dále smáčíme ve vejci a obálíme strouhankou.
- Smažíme v rozpáleném tuku pod dobu 5 minut nebo do zlatova