Problémy s listy chilli paprik
-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s listy chilli paprik
Jeste se podivej na spodek listu,zda tam nejsou nejaky mrsky... Pokud ne,tak slunko.
pan_klobouk
- meera13
- Nový člen
- Reputace: 35
Zdravím vespolek, prošel jsem toto téma, ale nepovedlo se mi identifikovat můj problém. Na 3 rostlinách se mi objevily tyto fleky. Jedná se o odrůdy Habanero Chocolate (velká přezimovaná rostlina z loňského balkonu), Habanero Red a Naga Morich (na té jako první). Na Habanerech se to jakoby trochu kovově leskne...
V posledním týdnu byly kytky 2x na balkoně (při cca 13°C - 17°C) zhruba na 3h. Na ostatních rostlinách se to nevyskytuje. Nejde to setřít a na Naze Morich to postupně tmavne a nakonec se rostlina listu zbaví. Začátkem minulého týdne jsem dělal postřik mírnou koncentrací Fish Mixu. Jinak zalévám odstátou vodou z potoka. Poslední hnojení bylo cca 14 dní zpět velmi mírnou koncentrací FIsh Mixu a lignohumátu.
Pokud by někdo věděl, uvítám rady - případně jestli mám kytky nějak izolovat kdyby šlo o plíseň apod. Napadlo mě, jestli to není jen popálené od sluníčka, ale je to jen na pár kytkách včetně té z loňska, tak jsem si říkal, že už je třeba holka zvyklá - zimu však samozřejmě strávila doma za sklem
Díky za rady!
edit: tak jsem ještě koukal na zahraniční forum a asi to fakt bude popálené od slunce

Naga Morich

upadlý a povadlý list z Nagy Morich

Habanero Red

Habanero Chocolate

Habanero Chocolate
V posledním týdnu byly kytky 2x na balkoně (při cca 13°C - 17°C) zhruba na 3h. Na ostatních rostlinách se to nevyskytuje. Nejde to setřít a na Naze Morich to postupně tmavne a nakonec se rostlina listu zbaví. Začátkem minulého týdne jsem dělal postřik mírnou koncentrací Fish Mixu. Jinak zalévám odstátou vodou z potoka. Poslední hnojení bylo cca 14 dní zpět velmi mírnou koncentrací FIsh Mixu a lignohumátu.
Pokud by někdo věděl, uvítám rady - případně jestli mám kytky nějak izolovat kdyby šlo o plíseň apod. Napadlo mě, jestli to není jen popálené od sluníčka, ale je to jen na pár kytkách včetně té z loňska, tak jsem si říkal, že už je třeba holka zvyklá - zimu však samozřejmě strávila doma za sklem

edit: tak jsem ještě koukal na zahraniční forum a asi to fakt bude popálené od slunce

Naga Morich
upadlý a povadlý list z Nagy Morich
Habanero Red
Habanero Chocolate
Habanero Chocolate
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Hlina vypada sucha, takze prelite to neni. Mozna nedostatek Drasliku, prehnojeni ? Vsiml jsem si, ze mlade listky zacinaji taky mutovat na prostredni fotce.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Nějaká bakteriální nákaza? Nevypadá to, že by to bylo na spoustě listů. Dal bych ty poškozené pryč.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Je to mozne, zkus vynechat par dni/tydnu hnojeni a sleduj mlade listkytonenimozne píše: ↑22 kvě 2017 17:22Je to cca na polovině kytky. To kdybych otrhal, ani si nechci představovat, jak by vypadala... :/ Pár dní dozadu jsem hnojil, tak že bych to přehnal? :x
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Dobry den chtěl bych poradil 4 papriky mi takhle dopadly-nejsou prelite ani prehnojene...Děkuji za radu