Čokoládový krém s chilli
Suroviny
250 ml smetany
340 g čokolády
cukr krystal
voda
chilli papričky
5 g želatiny
500 ml šlehačky
(tabasco)
na čokoládové placičky:
čokoláda
pomerančová kůra
mletá káva
sůl
Postup
Smetanu přivedeme k varu a postupně ji důkladně zašleháme do rozpuštěné čokolády, až vytvoříme hladkou hmotu. Tu ochutíme cukrovým rozvarem s nadrobno nakrájenými chilli papričkami zbavenými semínek, které jsme v rozvaru krátce povařili a případně kapkou tabasca. Do čokoládové směsi přidáme ještě rozpuštěnou želatinu, vše dobře promícháme a až teplota směsi klesne na 35 až 40 stupňů, velmi opatrně ji smícháme s ušlehanou smetanou. Hotový krém podáváme ve skleničkách na aperitiv a ozdobíme proužky chilli papriček z cukrového rozvaru a čokoládovými placičkami.
Na jejich přípravu budeme potřebovat rozpuštěnou čokoládu, do které vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku mleté kávy a soli. Hmotu pak v požadovaném tvaru roztíráme na silikonovou podložku nebo pečicí papír a necháme ztuhnout.
Rady:
Míchejte krém velmi opatrně, aby šlehačka zůstala „nadýchaná“
Silikonový plát lze nahradit papírem na pečení.
Cukrový rozvar s chilli papričkami nevaříme dlouho, aby příliš nezhoustl.
http://www.ceskatelevize.cz/porady" onclick="window.open(this.href);return false;
Čokoládový krém s chilli
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Čokoládový krém s chilli
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů