Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Bambus je u nás v zoo v Ústí nad Labem na každém rohu. Mrazy netrpí, daří se mu až moc
druh neznám, ale ze semene bych to nezkoušel, urýpnout kus a čau.

- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
o bambuse som rozmýšľal aj ja ale treba si to dobre rozmyslieť lebo keď ti zaserie celú záhradu dá to námahu a roky ho postupne vyklčovať.šíri sa koreňmi pod zemou a vylezie ti to tam kde to nečakáš.radosť z neho môžu mať potom aj susedia
je toho popísané na nete dosť o problémoch s bambusom.ja som sa na to radšej vykašľal a keď náhodou tak by som ho neskúšal ako nejaký plot ale dal do väčšej ohraničenej nádoby len kvôli tyčkám ktoré sa dajú v záhrade použiť

Ja bych jej mel v kvetinaci, maximalne v zednickem vedre vetsim 60L. Vice prostoru mit nebude.
Vim ze v zemi dokaze mit koreny hodne dlouhe a vyleze tam kde to clovek neceka. Ta to spise chtel zkusit na balkone
Vim ze v zemi dokaze mit koreny hodne dlouhe a vyleze tam kde to clovek neceka. Ta to spise chtel zkusit na balkone

- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
tak takto v nádobe asi aj hej prípadne na záhrade sa to dá zakopať aby to vydržalo mráz.
asi máš veľký balkón keď sa ti tam zmestí popri chilli aj 60 litrové vedro.inak tie 60 litrové maltovníky sú aj tvaru kvádra taká menšia vaňa to je
asi máš veľký balkón keď sa ti tam zmestí popri chilli aj 60 litrové vedro.inak tie 60 litrové maltovníky sú aj tvaru kvádra taká menšia vaňa to je
Martine a na co ho chceš mit? Okrasa? Ty co bojuješ o každý dm krychlový pro pálivé frajery si to tam zaděláš 60l nádobou pro bambus?
Ja nepocitam s tim ze bych to mel hned v tom zednickem maltovniku, ted je tam momentalne stary substrat.
Ale vyhledove by se to v tom mohlo zabydlet. Chci zkusit i neco jineho nez chilli. Stejne jsem 80% urody rozdal v praci, protoze to pak nestiham zpracovavat.
Staci mi nejakych 6-10 keru maximalne, nepotrebuji jich 22 jako predloni a kolem 15ti loni.
Proto jsem pokusne zasadil i rajcata a zkusim asi ten bambus kdyz uz mam ty seminka
Taky bazalku a citronovou travu.
Ale vyhledove by se to v tom mohlo zabydlet. Chci zkusit i neco jineho nez chilli. Stejne jsem 80% urody rozdal v praci, protoze to pak nestiham zpracovavat.
Staci mi nejakych 6-10 keru maximalne, nepotrebuji jich 22 jako predloni a kolem 15ti loni.
Proto jsem pokusne zasadil i rajcata a zkusim asi ten bambus kdyz uz mam ty seminka

Tak dobře dobře, já letos skoro jen rajčata...