
Zkoušel jsem několik druhů chilli omáček a alespoň za mne mohu říci, že čím více jsem přidával přísad a koření, tím menší byla má spokojenost.
Co mi ale vyhovuje a je možno kdykoliv dokořenit a libovolně dochutit, je omáčka skládající se ze čtyř ingrediencí.
Zkuste třeba jen malou skleničku a posuďte sami.
Ingredience:
1) Chilli
2) Sůl
3) Pepř
4) Med (zkuste raději trochu více)
Chilli rozmixovat, okořenit solí a pepřem, povařit, případně zredukovat na požadovanou konzistenci a na úplný závěr přidat med, přelít do skleniček a pro jistotu ještě 10-15 minut sterilizovat při 80 st.C.
(Poměry surovin neznám, protože je během vaření přidávám a výsledek dolaďuji.)
Ps: Jako další alternativu jsem zkoušel nahradit med česnekem. (nic moc)
A pro slabší povahy jsem chilli papričky zbavil semínek a žilek. (za tuto variantu sklízím pochvaly)
Omáčka obsahuje přírodní konzervanty, za což považuji sůl a med. Ale stejně ji raději skladuji v ledničce. (Minimální trvanlivost: 1 rok (ale bez záruky

S pozdravem Strato3