Bajajanik 2017
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bajajanik 2017
Krásný boxík i mláďata, ať rostou a dělají radost !
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- bajajanik
- Stálý člen
- Reputace: 101
tak malý foto-report, ako to ide u mňa.
toto je môj domáci rastový kútik. dcéry sa zatiaľ nesťažujú, že im v spálni zaberá celý stôl
a to ešte nevedia, že na vrchu poschodovej posteli bude prepravka, v ktorej bude časť presadených rastliniek (ktoré sa už nezmestia sem) naberať na sile, kým pôjdu na finálne stanovisko.

a toto je pohľad zblízka. väčšina už je vonku. červená jolokia mi nevybehla, tak som si včera dal čerstvú na večeru a semiačka rovno zeme.

toto je môj domáci rastový kútik. dcéry sa zatiaľ nesťažujú, že im v spálni zaberá celý stôl

a to ešte nevedia, že na vrchu poschodovej posteli bude prepravka, v ktorej bude časť presadených rastliniek (ktoré sa už nezmestia sem) naberať na sile, kým pôjdu na finálne stanovisko.
a toto je pohľad zblízka. väčšina už je vonku. červená jolokia mi nevybehla, tak som si včera dal čerstvú na večeru a semiačka rovno zeme.
pekne to mas. a k cemu tam mas tu sklenici s vodou ?
- bajajanik
- Stálý člen
vďaka. tam mám termostat z akvária nastavený na 30°C, nech to tam aspoň trochu zohrieva, keď sú večer vypnuté svetlá.
- bajajanik
- Stálý člen
Takže menšie zhrnutie.
4.2. som sa rozhodol všetky presadiť do 0,5 litrových pohárov. Použil som výsevný substrát od Florcomu a domiešal ho perlitom.
Zo 68 zasadených chilli semien mi vybehlo 52 (plus 3, ktoré sa zasekli a skončili). Paradajky mali 100% úspešnosť (18/18).
Po troch hodinách trápenia, radosti, zmeravených nôh z presádzania a piatich borovičkách na návšteve, som ešte zasadil zvyšných sedem odrôd, ktoré nešli v januári a navyše Jalapeno Early.
A takto to teraz vyzerá u mňa doma.

a čo sa nezmestilo, išlo do prepravky. Svetlo som dnes riešil, takže možno zajtra bude aj tam. Zatiaľ im svietim len obyčajným žltým svetlo, čo som našiel.

4.2. som sa rozhodol všetky presadiť do 0,5 litrových pohárov. Použil som výsevný substrát od Florcomu a domiešal ho perlitom.
Zo 68 zasadených chilli semien mi vybehlo 52 (plus 3, ktoré sa zasekli a skončili). Paradajky mali 100% úspešnosť (18/18).
Po troch hodinách trápenia, radosti, zmeravených nôh z presádzania a piatich borovičkách na návšteve, som ešte zasadil zvyšných sedem odrôd, ktoré nešli v januári a navyše Jalapeno Early.
A takto to teraz vyzerá u mňa doma.
a čo sa nezmestilo, išlo do prepravky. Svetlo som dnes riešil, takže možno zajtra bude aj tam. Zatiaľ im svietim len obyčajným žltým svetlo, čo som našiel.
Na paradajky priskoro, či nie?
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
tak tá borovička ma dostala

inak paradajky ešte tiež nechávam tak a výsevný substrát do pollitrov sa dá ale možno je to zbytočné plytvanie.výsevný dávam do 2 deci a potom keď vyrastú tak do pol litra lacný obyčajný do ktorého trochu primiešam z toho od florie s mykorhízou