Avokádové Guacamole
Celkový čas přípravy: 10 minut
Tento tradiční pikantní mexický pokrm pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, předkládám zde tu tradičnější, která se používá na více způsobů, ale nejvíce chutná jako salsa
POTŘEBNÉ SUROVINY NA 6 PORCÍ
2 vetší zralá avokáda
limetková (příp. citrónová) šťáva
2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
2 chilli papričky Jalapeno
2 lžíce čerstvého koriandru
2 masitá rajčata
pepř
sůl
POSTUP
Avokáda si rozdělíme na půlky, vyjmeme pecku a oddělíme dužinu. Aby nám avokáda neztratila barvu vmícháme limetkovou šťávu a na jemno rozmačkáme (případně lze i rozmixovat v mixéru). Přidáme na drobno pokrájený česnek, cibulku, chilli papričky Jalapeno a dvě nasekané lžíce čerstvého koriandru. Dochutíme pepřem a solí. Na závěr vmícháme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Směs je ještě nutné dát na chvíli do lednice vychladit a zakrýt například alobalem aby neztratila svou krásně zelenou barvu.
Pro zaťaté plechovky lze použít i papričky s větší voltáží.
Dobrou chuť.
Avokádové Guacamole
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Avokádové Guacamole
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2226
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avokádové Guacamole
Opečená křupová bagetka, guacamole, plátek uzeného lososa, mořská sůl, pokapat citronem a boule za ušima 

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- wlasta1
- Stálý člen
- Příspěvky: 579
- Registrován: 07 led 2015 05:35
- Reputace: 266
- Obrázky: 0
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Avokádové Guacamole
Pán je gurmánOMO píše:Opečená křupová bagetka, guacamole, plátek uzeného lososa, mořská sůl, pokapat citronem a boule za ušima

- oskar69
- Stálý člen
- Příspěvky: 759
- Registrován: 05 srp 2014 14:35
- Reputace: 808
- Obrázky: 0
- Bydliště: uherskohraďišťsko
Re: Avokádové Guacamole
mam rád, pro mě nejrozumnější využití avokáda
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Avokádové Guacamole
Stačí nabírat tacos
nebo jak se to jmenuje bramburky v trojuhelníkovém tvaru taky bomba 


- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2226
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avokádové Guacamole
NachosVasjis píše:Stačí nabírat tacosnebo jak se to jmenuje bramburky v trojuhelníkovém tvaru taky bomba

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Maxim
- Stálý člen
- Příspěvky: 150
- Registrován: 23 zář 2011 23:00
- Reputace: 73
- Obrázky: 0
- Bydliště: España
Re: Avokádové Guacamole
oskar69 píše:mam rád, pro mě nejrozumnější využití avokáda
Zalezi na odrude. Na guacamole se pouziva odruda Bacon ktera neni sama o sobe zrovna moc chutna, ma nizky obsah tuku. V komercnich sadech se pouziva jako opylovac pro chutove lepsi odrudy. V evrope je to predevsim Lamb Hass ktery je vynosny a chutove dobry. Bohuzel v Cesku a na Slovensku se dovazi plody ktere jsou sklizeny prilis brzy a do kvalitni chuti uz nedozraji, jenom zmeknou.
Nejchutnejsii odrudy ktere muzu doporucit jsou Hass a Pinkerton, nasleduji Lamb Hass a Fuerte. Bacon jedine na guacamole.
O
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Avokádové Guacamole
jj plete se mi toOMO píše:NachosVasjis píše:Stačí nabírat tacosnebo jak se to jmenuje bramburky v trojuhelníkovém tvaru taky bomba

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host