Tentokrát jsem se zařekl. Jenom to, co je opravdu potřeba (to je taky dost široký pojem). Žádné extra shieldy na vzdálenou komunikaci a správu. Žádné logování. Manuální nastavení (asi přes ten encoder, zabere méně místa), minimalistický display pro nastavení, možná nějaký segmentový display na zobrazení aktuálních stavů. Jestli mi zbydou piny. Chci to do něčeho malého. UNO nebo menší. Tedy spíš přímo chip, než celé UNO. Nastavení do EEPROM, nějaká základní diagnostika a ošetření chyb. Maximálně tak nějakou ledku okolo.
Myslím, že všechny součástky doma mám. Snad krom toho ventilátoru. Ten by se teda taky našel, ale potřebuju nějaký tichý. Velký průměr, pomalé otáčky, pokud by byl říditelný, tak tím líp. Asi ale nebude problém najít nějaký, který by mi vyhovoval.
Já mám popravdě fakt větší problém s tím, že to má být v obýváku a manželka vrčí, že tam nechce jenom nějaký box. Takže to budu muset vyrobit tak, aby to trošku i vypadalo jako skříň. Což nevím, jestli zvládnu. Ta elektronika, a programování k tomu, není vcelku moc problém. Do nepájivého pole je to triviální, do desky a desku do nějaké krabičky už je to horší ale zvládnutelné.