Ahoj,
jmenuji se Pepa, jsem z Vlašimi, miluji pálivé jídlo, zbožňuju jihoasijskou, indickou a mexickou kuchyni a hraju na bicí
Už spoustu let holduji ostrému jídlu a rád ochutnávám různé omáčky. Vždycky jsem ale papričky dostával anebo kupoval. Konečně jsem se odhodlal a v roce 2017 bych se chtěl pokusit vypěstovat si svoje vlastní papričky a jsem do toho hodně nadšenej tak snad pak nebudu zklamenej Tady na fóru jsem našel (a určitě se vrátím pro další) spoustu rad a typů (díky za ně), které mi doufám pomůžou a úroda se povede. Pokud ano rád pošlu i nějakou fotku, ale nebudem předbíhat
Kdyby tu byl nějakej chillinadšenec z Vlašimi nebo okolí, ozvěte se a můžem zajít třeba na limču s pivní příchutí
Vybral sem si pro začátek
- TSM
- Habanero red
- Antillais Caribbean
- 7 Pot Brown
a Pequin mix
tak snad se zadaří..uvídíme
Chosé přijel
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: 20 pro 2016 08:03
- Reputace: 602
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vlašim
Re: Chosé přijel
Jestli nemáš zkušenosti s tím jak co pálí.. Jak je co ostré... Tak se domnívám, že jsi se pustil do příliš ostrých odrůd.
Já tě nechci nijak podceňovat.. Neznám tě.. Ale hodně lidí to má jako ty.. Mají rádi ostré, tak si nasadí scorpiony. Pak zjistí, že je to pro ně absolutně nejedlé, protože hodně ostré pro ně už je něco okolo 50K SHU.
Ale samozřejmě tě tady vítám a přeji hodně úspěchů s pěstováním.
Já tě nechci nijak podceňovat.. Neznám tě.. Ale hodně lidí to má jako ty.. Mají rádi ostré, tak si nasadí scorpiony. Pak zjistí, že je to pro ně absolutně nejedlé, protože hodně ostré pro ně už je něco okolo 50K SHU.
Ale samozřejmě tě tady vítám a přeji hodně úspěchů s pěstováním.
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: 20 pro 2016 08:03
- Reputace: 602
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vlašim
Re: Chosé přijel
díky snad se povede
co se týče odrůd tak vybral sem je právě protože přesně vim do čeho jdu hubu už mám za ty léta oplechovanou, Morugy a Carolinu za sebou, a z chilli už mam respekt, ne jako kdysi když sem do všeho lil extraktový omáčky a myslel sem si že čim pálivější tim lepší teď už vím že méně je někdy více
nejvíc rostlinek chci mít Habanero, to používam v kuchyni celkem běžně, tu Morugu třeba jen dvě-tři
přemýšlím ještě o nějakých Jalapenos abych mohl občas uvařit i pro přítelkyni a ostatní "normální" lidi
každopádně do budoucna bych chtěl zkoušet a objevovat i méně pálivé odrůdy s kterýma sem zatím neměl čest
co se týče odrůd tak vybral sem je právě protože přesně vim do čeho jdu hubu už mám za ty léta oplechovanou, Morugy a Carolinu za sebou, a z chilli už mam respekt, ne jako kdysi když sem do všeho lil extraktový omáčky a myslel sem si že čim pálivější tim lepší teď už vím že méně je někdy více
nejvíc rostlinek chci mít Habanero, to používam v kuchyni celkem běžně, tu Morugu třeba jen dvě-tři
přemýšlím ještě o nějakých Jalapenos abych mohl občas uvařit i pro přítelkyni a ostatní "normální" lidi
každopádně do budoucna bych chtěl zkoušet a objevovat i méně pálivé odrůdy s kterýma sem zatím neměl čest
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Chosé přijel
ahoj, jestli máš prostor určitě popřemýšlej ještě o nějaké Baccatum. Středně pálivé, ale doženou to chutí
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5422
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chosé přijel
Ahoj vítám,
určítě zkus vicero odrůd, jala zavařené (respektive zalité horkým nálevem) to je bašta! Já když chci pálivé jidlo tam více papriček, co méne pálí kvuli chuti. Ono lze dát kousek morugy, ale jen to pálí, já preferuji i chuť. Jinak hodne štesti.
určítě zkus vicero odrůd, jala zavařené (respektive zalité horkým nálevem) to je bašta! Já když chci pálivé jidlo tam více papriček, co méne pálí kvuli chuti. Ono lze dát kousek morugy, ale jen to pálí, já preferuji i chuť. Jinak hodne štesti.
Re: Chosé přijel
Zdarec a vítej mezi námi,
Pěstování chilli není žádná nukleární věda a mnohdy to jde tak nějak samo. Je pravdou že některé odrůdy jsou náročnější než jiné je sice pravda ale rozhodně bych se neřídil nějakými tabulkami. Hodně záleží na tom kde chce člověk pěstovat a i když dáš rostlině maximum a bude hnusný počasí tak si stejně vyřízenej protože poručit větru a dešti my neumíme.
Moje první chilli co jsem pěstoval byla Bhut jolokia red a věděl jsem o tom kulový staral jsem se o to jako o rajče a ani na forum jsem nechodil a úrdou jsem měl.
Takže za mě Morugy jen do nich, osobní zkušenost je taková že to roste samo, plody jsou sice na přímý konzum extrém ale luxusní Chut a vůně Morugy ještě nic nepřekonalo a do omáček je nejlepší. Pokud by jsi ale přece jen chtěl vybírat odrůdy podle obtížnosti pěstování pak věz, že ve světě všeobecně jsou jako nejtěžší na pěstování považovány odrůdy z rodiny 7Pot plus divoké odrůdy ale to už je jiná liga a o těch vim kulový na divošky je tu Holu ten ti o nich řekně uplně všechno.
Každopádně abych to uzavřel. Přeju ti hodně zdaru to co sis vybral ti přinese hodně radosti na konci sezony a pokud se rozhodneš přibrat ještě něco z rodiny Jalapeno tak určitě neprohloupíš protožýe takový Jalapeno poppers ( plněné chedarem) je naprosto exkluzivní záležitost to prostě chceš
Tož at se ti daří
Pěstování chilli není žádná nukleární věda a mnohdy to jde tak nějak samo. Je pravdou že některé odrůdy jsou náročnější než jiné je sice pravda ale rozhodně bych se neřídil nějakými tabulkami. Hodně záleží na tom kde chce člověk pěstovat a i když dáš rostlině maximum a bude hnusný počasí tak si stejně vyřízenej protože poručit větru a dešti my neumíme.
Moje první chilli co jsem pěstoval byla Bhut jolokia red a věděl jsem o tom kulový staral jsem se o to jako o rajče a ani na forum jsem nechodil a úrdou jsem měl.
Takže za mě Morugy jen do nich, osobní zkušenost je taková že to roste samo, plody jsou sice na přímý konzum extrém ale luxusní Chut a vůně Morugy ještě nic nepřekonalo a do omáček je nejlepší. Pokud by jsi ale přece jen chtěl vybírat odrůdy podle obtížnosti pěstování pak věz, že ve světě všeobecně jsou jako nejtěžší na pěstování považovány odrůdy z rodiny 7Pot plus divoké odrůdy ale to už je jiná liga a o těch vim kulový na divošky je tu Holu ten ti o nich řekně uplně všechno.
Každopádně abych to uzavřel. Přeju ti hodně zdaru to co sis vybral ti přinese hodně radosti na konci sezony a pokud se rozhodneš přibrat ještě něco z rodiny Jalapeno tak určitě neprohloupíš protožýe takový Jalapeno poppers ( plněné chedarem) je naprosto exkluzivní záležitost to prostě chceš
Tož at se ti daří
Re: Chosé přijel
Chose Manuel píše:
přemýšlím ještě o nějakých Jalapenos abych mohl občas uvařit i pro přítelkyni a ostatní "normální" lidi
Jalapenos jsou klasika. Miluju je.
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: 20 pro 2016 08:03
- Reputace: 602
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vlašim
Re: Chosé přijel
tak jdu do nich zrovna si jdu vybrat Jalapenos a koupim i seminka nějaké té Baccatum, jen ještě nevím které..alespoň bude záhonek pestřejší
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host