Bolo: paprika červená, španielskopadr píše:No a jméno na krabičce nebylo?

Bolo: paprika červená, španielskopadr píše:No a jméno na krabičce nebylo?
Mne až tak nezáleží na názvoch. Pre mňa je dôležitejšia v prvom rade chuť.matoha píše:alebo kontakt na baliareň a cez ňu sa pri správnej konštalácii hviezd dá dopracovať aj na pestovateľa ktorý vie názov toho čo pestuje.mne sa to už pošťastilo.
Tie "reťazcové" papriky a ako aj väčšina zeleniny sa pestuje v skleníkoch, či v Grécku, Taliansku alebo v Španielsku, to preto si nemal takú úrodu. Ja tu na juhu mám tiež radikálne rozdiely v úrode vo foliovníku a vonku.JurassicChilli píše:Reťazce si nerobia ťažkú hlavu z označovania odrôd. Pravdepodobne ani oni sami nevedia akú odrodu to vlastne predávajú. Ja som v Kauflande na jar kúpil kápiu, ktorá mala tiež uvedenú len krajinu pôvodu Grécko. Semená z nej som zasadil a v lete som ju dal na záhon. Celkovo ich bolo 15 rastlín. Úroda nedopadla moc dobre. Plody boli síce pekné a chuťovo vynikajúce, ale úrodnosť nebola moc vysoká a na záhone ich dozrelo iba zopár. Drvivá väčšina dozrievala až dnu v izbe v sáčku s jablkami, takže jednalo sa zrejme o nejakú hodne neskorú odrodu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů