Ahoj ze Zlína

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Napoleon Born2Party
Stálý člen
Reputace: 59
Obrázky: 0

Ahoj ze Zlína

Příspěvekod Napoleon Born2Party » 15 lis 2016 07:45

Ahoj všichni :wave: ,

tohle fórum si čtu už asi rok, ale zaregistroval jsem se teprve včera jako Napoleon Born2Party :tiphat: .
Jsem sice z paneláku, ale mám velký balkón na jižní stranu a zahradu na které je ale hodně jílovitá půda...toť moje zázemí pro chilli :chilli11: .
ZBOŽŇUJI Indické a Srí Lanské jídla (nejradši mám kuřecí Jalfrezi :angry1: :angry1: ) A když mi chutná indická kuchyně, tak chilli samozřejmě taky, jsem na ní zavislý a musím ji dávat skoro do všeho :foods: a pěstuji také hodně rád :jalapeno:

Zkušenosti mám nějaké z letošního roku, kdy jsem pěstoval Bolivian Rainbow, Loco, Zimbabwe bird a Black Pearl. Z těchto rostlin mi zbylo hodně semínek a jelikož je mi líto je nechat ležet v šuplíku (protože jsem koupil nové odrůdy a nemám nekonečný záhon), tak kdybyste měl někdo také nějaké přebytky, moc rád je vyměním, nebo z nich vypěstuju sazeničky a ty pak vyměnit. Ještě to dám do chilli bazaru.

Tak věřím, že vám mé budoucí příspěvky nějak pomohou.

Chilli zdar :tiphat: :wave: :chilli11: :firychil: :jalapeno:

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Re: Ahoj ze Zlína

Příspěvekod lobo » 15 lis 2016 08:07

Tož vítaj synku :-)

Další pohodovej člověk do našeho společenství .. aspo ntakovej dojem na mě dělá tvůj první příspěvěk.

Balkon na Jih je super a jílovitá půda taky nemusí být překážkou, stačí nakoupit plastový kýble a extra zeminu a máš to vyřešený, přípdaně jílivotou půdu odlehčit.

At tak či tak, je fajn, že už nějaký zkušenosti máš a že jsi na nejlepší cestě pěstování propadnout naplno :-D

Určitě by bylo super kdy by jsi sem přidal nějaký fotky dosavadního pěstitelského snažení, hodně lidí to tu uvítá

At se ti daří.

Napoleon Born2Party
Stálý člen

Příspěvekod Napoleon Born2Party » 15 lis 2016 08:55

Děkuji za přivítání a za tip :-) .
Ty fotky mám vložit přímo sem? :D

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 15 lis 2016 08:59

Napoleon Born2Party píše:Děkuji za přivítání a za tip :-) .
Ty fotky mám vložit přímo sem? :D

Klidně můžeš sem do vlákna. :tiphat:

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 15 lis 2016 13:34

Ahoj chlape,
Kdyz uvidime aktivitu, urcite plno z nas nema problem ti zacatkem roku poslat nejaka seminka. Ja mam balkon take na Jih a ne vsem odrudam se tam dari.

Urcite bych dal neco co hodne plodi a je malo narocne, pak neco na chut a pak treba nejaky experimenty. Je dobre mit od vseho neco.
U slecinek typu TSM nebo Carolina muzes mit treba problemy s vynosem a je dobre k tomu mit jeste nejake slabsi odrudy.

Jmenoval si vetsinou okrasky, ktere neoplyvaji nijak zvlast chuti a mivaji dost seminek v sobe. Coz nekdy je spis na skodu.
Ze slabsich rozhodne na balkon doporucuji Ring or Fire, z Chinesek Peito de Moca, Habanero nejake(Hodne vynosne treba Tasmania nebo Bonda ma Jacques) muzes zkusit nejake Devils Tongue... Zalezi pak na mistu. Chutove jsou pak vyborne ale dost velke kere Bishop Crown, Starfish, Sugar Rush nebo ruzne varianty Aji.

Ze superpalivek se mi na balkone dari akorat Naganeru(hybrid mistniho fora, aneb OMO kukacka). 7 poty, TSM, JPGS, Caroliny mely jen par plodu...

Proste do zacatku je idelani si to rozvrhnout a od kazdeho mit neco abys pak to mel hezky barevne a muzes experimentovat s omackami a dalsimi vecmi.

Napoleon Born2Party
Stálý člen

Příspěvekod Napoleon Born2Party » 15 lis 2016 13:46

MartinS píše:Ahoj chlape,
Kdyz uvidime aktivitu, urcite plno z nas nema problem ti zacatkem roku poslat nejaka seminka. Ja mam balkon take na Jih a ne vsem odrudam se tam dari.

Urcite bych dal neco co hodne plodi a je malo narocne, pak neco na chut a pak treba nejaky experimenty. Je dobre mit od vseho neco.
U slecinek typu TSM nebo Carolina muzes mit treba problemy s vynosem a je dobre k tomu mit jeste nejake slabsi odrudy.

Jmenoval si vetsinou okrasky, ktere neoplyvaji nijak zvlast chuti a mivaji dost seminek v sobe. Coz nekdy je spis na skodu.
Ze slabsich rozhodne na balkon doporucuji Ring or Fire, z Chinesek Peito de Moca, Habanero nejake(Hodne vynosne treba Tasmania nebo Bonda ma Jacques) muzes zkusit nejake Devils Tongue... Zalezi pak na mistu. Chutove jsou pak vyborne ale dost velke kere Bishop Crown, Starfish, Sugar Rush nebo ruzne varianty Aji.

Ze superpalivek se mi na balkone dari akorat Naganeru(hybrid mistniho fora, aneb OMO kukacka). 7 poty, TSM, JPGS, Caroliny mely jen par plodu...

Proste do zacatku je idelani si to rozvrhnout a od kazdeho mit neco abys pak to mel hezky barevne a muzes experimentovat s omackami a dalsimi vecmi.
Díky moc :thanx: :tiphat:

Aji Charapita mě hodně zaujala, obávám se akorát jestli to bude stát za to, aby z ní nebyla nějaká chudinka s pár plody kvůli tomu, že nemá optimální podmínky. :dunno: Toť taky důvod proč pěstuju typické balkonové odrůdy, které jsem zmínil.

Jinak kde by se dalo sehnat to Naganero? :-)

oskar69
Stálý člen
Reputace: 808

Příspěvekod oskar69 » 15 lis 2016 22:10

hola, o Naganero je třeba si říct správným lidem :D koukni do linku naganero co-jsme-vypestovali-v-roce-2016-f125/na ... t=naganero a vybrat si koho oslovíš, a ať se daří

Zpět na „Představte se v chilli fóru“