Základní hot chilli sauce / pálivá chilli omáčka

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Příspěvky: 1200
Registrován: 26 úno 2010 15:42
Reputace: 35
Obrázky: 0
Bydliště: Krakonošovo
Kontaktovat uživatele:

Základní hot chilli sauce / pálivá chilli omáčka

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 05 srp 2010 15:27

Základní hot chilli sauce Základní pálivá chilli omáčka

1 CUP (v UK) = 280 militrů

250 g velké čerstvé červené papriky
1 lžíce soli
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce tamarinové šťávy nebo bílého octa
2 lžíce horké vody
1 špetka cukru

Dejte papričky do hrnce s vroucí vodou a vařte 2 minuty. Dobře osušte.
Dejte papričky do mixéru, přidáme ostatní přísady a směs dohladka rozmixujeme.
Omáčku dáme na pánev a vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 8 minut.
Omáčka může být uložena v chladu ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 týdnů.

Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí a vepřové maso.

Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host