Základní hot chilli sauce Základní pálivá chilli omáčka
1 CUP (v UK) = 280 militrů
250 g velké čerstvé červené papriky
1 lžíce soli
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce tamarinové šťávy nebo bílého octa
2 lžíce horké vody
1 špetka cukru
Dejte papričky do hrnce s vroucí vodou a vařte 2 minuty. Dobře osušte.
Dejte papričky do mixéru, přidáme ostatní přísady a směs dohladka rozmixujeme.
Omáčku dáme na pánev a vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 8 minut.
Omáčka může být uložena v chladu ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 týdnů.
Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí a vepřové maso.
Základní hot chilli sauce / pálivá chilli omáčka
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Základní hot chilli sauce / pálivá chilli omáčka
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti