Vypadá velmi dobře. Velikost super. Moje Serana jsou spíš takový prcci. Ostřejší než jala, ale relativně malé plody.JurassicChilli píše:Toto je môj prvý dozretý plod z geneticky rozbitých F2 Serenade. Je dlhšia a špicatejšia než originál Serenade F1. Na foto v porovnaní s klasickou AA "tužkovou" batériou. Bol to poriadny macek. Dnes ráno som ju zjedol na raňajky na chleba so syrom. Bola to úplne luxusná záležitosť. Hrubá, šťavnatá stena a pálivosť odhadom okolo 30 000 SHU.
Kendyho Terasa
Re: Kendyho Terasa
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Kendyho Terasa
Re: Kendyho Terasa
Jak vlastně ty kytky fotíte? Lezu okolo po čtyřech, ale všude je takových listů, že nějaký pěkný záběr ne a ne udělat. Musím fotit spíš detaily.
U většiny kytek mi dozrává druhá úroda, tak se chci pochlubit.
Blbě se mi prochází. Už se mi povedlo pár větviček i ulomit.

U Thai Red jsem moc druhou úrodu nečekal. Ale jo. Jde do toho holka.

Ring of Fire. Myslím, že z něj stala nejvyšší kytka. Pravda.. Nemá moc místa, aby se rozrůstala do šířky. Nasadil taky na druhou úrodu. už i první dozrávají. Nepovedlo se mi ale udělat pěknou fotku, tak je to spíš takový nepovedený celkový pohled na kytku.

Long slim Cayeny. Detail plodů. Vyrůstají v takových hnízdech
, tak jsem jedno vyfotil.

Jala, Jala a ještě jednou Jala. Všechno druhá úroda.



Detail jedné větvičky bulharských mrkví.

Anaheimy. Stejně jako u ostatních druhá úroda. Při focení jsem zjistil, že dva plody jsou poškozené nedostatkem vápníku. Jeden už byl načervenalý, tak jsem ho sklidil, poškozenou část vyřízl a půjde na snídani. Ten druhý jsem nechal na rostlině. Budu ho sledovat. Vzhledem k tomu, že se ochladilo, tak wuxal dávat nebudu. Není k tomu důvod.

Přezimovaná italská pepperoncina. Ty mi vážně dělají radost. První úroda víc než pěkná. Druhá taky a už je prakticky zralá.

A nakonec dvě fotky Ajin a El Oro da Equador. Ty plodí a dozrávají tak nějak pořád. o druhé úrodě se u nich asi mluvit nedá.


Minulý rok jsem měl druhou úrodu větší, než tu první. Letos nevím, jestli to budu moci říct. Přece jenom počasí je chladnější. Na druhou stranu ještě není konec sezóny a na kytkách je hodně malých plodů, které se mohou zvětšit a doma dozrát. Uvidíme. Ale tak jako tak toho budu muset hodně posbírat a zavařovat. Když teď bylo 7-10 dní horko, tak jsem nechal plody na kytkách. Teď se ochladilo, tak je budu muset probrat a zpracovat.
U většiny kytek mi dozrává druhá úroda, tak se chci pochlubit.
Blbě se mi prochází. Už se mi povedlo pár větviček i ulomit.
U Thai Red jsem moc druhou úrodu nečekal. Ale jo. Jde do toho holka.
Ring of Fire. Myslím, že z něj stala nejvyšší kytka. Pravda.. Nemá moc místa, aby se rozrůstala do šířky. Nasadil taky na druhou úrodu. už i první dozrávají. Nepovedlo se mi ale udělat pěknou fotku, tak je to spíš takový nepovedený celkový pohled na kytku.
Long slim Cayeny. Detail plodů. Vyrůstají v takových hnízdech

Jala, Jala a ještě jednou Jala. Všechno druhá úroda.
Detail jedné větvičky bulharských mrkví.
Anaheimy. Stejně jako u ostatních druhá úroda. Při focení jsem zjistil, že dva plody jsou poškozené nedostatkem vápníku. Jeden už byl načervenalý, tak jsem ho sklidil, poškozenou část vyřízl a půjde na snídani. Ten druhý jsem nechal na rostlině. Budu ho sledovat. Vzhledem k tomu, že se ochladilo, tak wuxal dávat nebudu. Není k tomu důvod.
Přezimovaná italská pepperoncina. Ty mi vážně dělají radost. První úroda víc než pěkná. Druhá taky a už je prakticky zralá.
A nakonec dvě fotky Ajin a El Oro da Equador. Ty plodí a dozrávají tak nějak pořád. o druhé úrodě se u nich asi mluvit nedá.
Minulý rok jsem měl druhou úrodu větší, než tu první. Letos nevím, jestli to budu moci říct. Přece jenom počasí je chladnější. Na druhou stranu ještě není konec sezóny a na kytkách je hodně malých plodů, které se mohou zvětšit a doma dozrát. Uvidíme. Ale tak jako tak toho budu muset hodně posbírat a zavařovat. Když teď bylo 7-10 dní horko, tak jsem nechal plody na kytkách. Teď se ochladilo, tak je budu muset probrat a zpracovat.
Re: Kendyho Terasa
Včerejší sklizen. Rostliny pořád ještě nechávám venku. Je na nich spousta plodů. Něco dozraje venku na rostlině, něco po sklizni doma.
Horní řada zleva
El Oro da Equador+Ajiny (Lemon drop a pinapple), v další mise jenom ajiny a v poslední směs jalapenos
Dolní řada zleva
Italská pepperoncina, Thai Red a směs Long Slim Cayenne a RoF.

Horní řada zleva
El Oro da Equador+Ajiny (Lemon drop a pinapple), v další mise jenom ajiny a v poslední směs jalapenos
Dolní řada zleva
Italská pepperoncina, Thai Red a směs Long Slim Cayenne a RoF.
Re: Kendyho Terasa
Tak jsem se dnes kochal a prohlížel kytky a našel tam úplný zvěřinec.
V jednom, možná ve dvou květináčích mám smutnice a minimálně na jedné kytce hromadu mšic. Už s tím ale nic dělat nebudu.
Venku zůstanou tak dva týdny (jestli klapne předpověd počasí). Pak nastane velký sběr, plody nechám doma dojít, substrát uskladnit do pytlů (ten s těmi smutnicemi si ještě rozmyslím), kytky zlikvidovat krom pár, které zkusím přezimovat. Už je stříkat nebudu.
V jednom, možná ve dvou květináčích mám smutnice a minimálně na jedné kytce hromadu mšic. Už s tím ale nic dělat nebudu.
Venku zůstanou tak dva týdny (jestli klapne předpověd počasí). Pak nastane velký sběr, plody nechám doma dojít, substrát uskladnit do pytlů (ten s těmi smutnicemi si ještě rozmyslím), kytky zlikvidovat krom pár, které zkusím přezimovat. Už je stříkat nebudu.
- bajajanik
- Stálý člen
- Příspěvky: 192
- Registrován: 09 srp 2016 11:37
- Reputace: 101
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kremnica
Re: Kendyho Terasa
oplatí sa uchovávať substrát a použiť ju na budúcu sezónu?? nestratí na kvalite? vďaka za odpoveď!Kendy píše:Tak jsem se dnes kochal a prohlížel kytky a našel tam úplný zvěřinec.
V jednom, možná ve dvou květináčích mám smutnice a minimálně na jedné kytce hromadu mšic. Už s tím ale nic dělat nebudu.
Venku zůstanou tak dva týdny (jestli klapne předpověd počasí). Pak nastane velký sběr, plody nechám doma dojít, substrát uskladnit do pytlů (ten s těmi smutnicemi si ještě rozmyslím), kytky zlikvidovat krom pár, které zkusím přezimovat. Už je stříkat nebudu.

Re: Kendyho Terasa
Letos jsem použil loňský substrát a je to bez problémů.
Uskladnil jsem loňský substrát v igelitových pytlích (aby nevyschl). Uskladněný byl venku, aby promrzl. Ne že by nějak moc mrzlo, ale snaha byla.
Když jsem ho v květnu použil, tak jsem do něj přidával granulovaný koňský hnůj a zhruba 1/4 nového substrátu.
Letos to hodlám udělat stejně, jenom místo granulovaného koňského použiju granulovaný kravský hnůj. Vzhledem k dobrým zkušenostem omezím množství nového substrátu. Trošku ho tam dám. Plánuju tak polovinu toho, co loni.
Uskladnil jsem loňský substrát v igelitových pytlích (aby nevyschl). Uskladněný byl venku, aby promrzl. Ne že by nějak moc mrzlo, ale snaha byla.
Když jsem ho v květnu použil, tak jsem do něj přidával granulovaný koňský hnůj a zhruba 1/4 nového substrátu.
Letos to hodlám udělat stejně, jenom místo granulovaného koňského použiju granulovaný kravský hnůj. Vzhledem k dobrým zkušenostem omezím množství nového substrátu. Trošku ho tam dám. Plánuju tak polovinu toho, co loni.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Kendyho Terasa
Necháváš v tom substrátu přes zimu i staré kořeny? Z jedné strany je to biologický materiál, který se rozloží a pohnojí, z druhé zas může pomáhat udržovat choroby a škůdce.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host