mám Black Pearl za oknem na parapetu. Už ji mám od minulého roku a už jednou se mi stalo, že vyskočily houby ze země. Teď jsou ale už docela velké. Jedná se o žluté nebo oranžové houby podobné pýchavkám nebo mini bedlím. Je to špatně/dobře, co je to vůbec za houbu, že bych si udělal smaženici?:D
Houby v substrátu
Houby v substrátu
Ahoj všichni,
mám Black Pearl za oknem na parapetu. Už ji mám od minulého roku a už jednou se mi stalo, že vyskočily houby ze země. Teď jsou ale už docela velké. Jedná se o žluté nebo oranžové houby podobné pýchavkám nebo mini bedlím. Je to špatně/dobře, co je to vůbec za houbu, že bych si udělal smaženici?:D

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Houby v substrátu
Huby sa živia odumretým materiálom, tak by z princípu nemali rastline škodiť. Ostatne odtrhnutie plodníc by aj tak nepomohlo. Celý kvetináč je už isto prerastený podhubím. To by si musel substrát dobre preliať fungicídom.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ničemu neškodí, já je nechávám 

JurassicChilli: To, že je celý květináč prorostlý podhoubím, máš pravdu. Jak říká gandalf, jestli to ničemu neškodí, tak je to jedině dobře, alespoň jsou v symbióze a napomáhají si:-)