Kdepak, na jižním okně jsou stále.filipti127 píše:A ty papricky z toho jižního okna tam necháváš celý rok, nebo je zazimováváš??Tea Racer píše:To topení není uplne ideální, suchy vzduch a prehřivaní není moc dobre. Záleží jak Ti tesní okna, pozor na pruvan. Idealně nepretápet. Uvidis... proste hodne tepla a málo svetla muže byt problém. Jinak myslím že na jižních okne to je ok. Pestuji také na jižním a nezdechlo nic.
Nutnost dodržovat roční období při indoor setí
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9657
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nutnost dodržovat roční období při indoor setí
-
filipti127
- Nový člen
- Reputace: 0
A nijak je na zimu neupravuješ?(zastřihávání, méně zálivky, atp.)Tea Racer píše:Kdepak, na jižním okně jsou stále.filipti127 píše:A ty papricky z toho jižního okna tam necháváš celý rok, nebo je zazimováváš??Tea Racer píše:To topení není uplne ideální, suchy vzduch a prehřivaní není moc dobre. Záleží jak Ti tesní okna, pozor na pruvan. Idealně nepretápet. Uvidis... proste hodne tepla a málo svetla muže byt problém. Jinak myslím že na jižních okne to je ok. Pestuji také na jižním a nezdechlo nic.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
To už jsem Ti ale psal
Měne zalivky a prakticky žádné hnojení. Pokud se tu budes prubezne ptat, tak poradíme, před zimou se hnoji draslikem atd... občas zaliji lignohumátem. Neco sestriham jiné ne. 
Není dobre aby to bylo nad sálavým teplem moc (radiator) suchy vzduch je zlo, prehrivaji se koreny, pak vyvetras, ochladís korunku a pujde to do háje. Dá se to resit odparovačem, obalem na kvetník atd...
Není dobre aby to bylo nad sálavým teplem moc (radiator) suchy vzduch je zlo, prehrivaji se koreny, pak vyvetras, ochladís korunku a pujde to do háje. Dá se to resit odparovačem, obalem na kvetník atd...
Zdravím všechny. Jsem v pěstování chilli nováček. Narazil jsem na stránky chilli minulý týden a objednal jsem si 3 sazenice. Včera v pořádku přišly.1 TSM 1 Red Peter Penis Pepper a 1 manzano rocoto Red.Budu je mit přes zimu v pokoji na jihozápad.Používíváme ho jako satnu. Tak ted je chci přesadit a udělat nějaké přisvícení. Mám 4 zařivkové těleso tak ho použiji. Děkuji za rady které by mě pomohly. Sazenice jsou asi tak 40 cm vysoké. Milan
A čeho chceš vlastně docílit?
Jaké máš ty zářivkové tělesa? co je to přesně zač?
kolik máš místa u toho okna? Nebo přesněji jak velké květináče se ti tam vejdou? Jakou tam budeš mít teplotu?
Jaké máš ty zářivkové tělesa? co je to přesně zač?
kolik máš místa u toho okna? Nebo přesněji jak velké květináče se ti tam vejdou? Jakou tam budeš mít teplotu?
Čeho docílit?Aby to dobře rostlo a na jaře o dát ven.Chci na jaře udelat foliovník.Tělesa jsou osram na přisvěcování rostlin.Používali jsme je v květinářsví na přisvěcování rostlin. Ted večer je nenajdu.Zítra. Místa mám hooodně.Celou stěnu u okna. 2.5 metru? Mám zatím jen ty ti sazenice. Porad do jak velkého květináe je mám zítra přesadit?Ted jsou asi tak osm cm průměr.
A chci v zimě ješte objednat semena a zkusit vyset.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ty informace pohledat nekde uceleně. Dozvís se toho pak hodne, predevsim vlákno pro začátečníky a jak pestovat. Máš tam vse co hledáš.
Rostliny se presazují až když se kvetnik prokorení. Záleží na substratu, mistu, atd....
Rostliny se presazují až když se kvetnik prokorení. Záleží na substratu, mistu, atd....