posílám dnešní foto habaner, škorpionek, butch taylorek s nepěkně vypadající hnilobou barvy světle šedé, resp. předpokládám, že jde o hnilobu.
Hnojím kristalonem (plod, květ) a chilli focusem. zálivku střídám a aplikaci provádím 1x po 7-10 dnech. Skleník mám dobře odvětrávaný, takže v těchto deštivých dnech je vlhkost vzduchu i tak nízká, jak to jen jde. Bohužel, neuvědomil jsem si při sázení, že bych měl dávat do 20l květníků po jedné kytce a dal jsem k sobě i tři a zde jsem se dočetl, že je to pro květiny stresující situace, což jsem doposud ani netušil. Přelité rozhodně nejsou, snažím se zalévat tak, aby voda protekla jen v minimálním množství anebo vůbec. Při sluníčku je teplota ve skleníku 35-38°C, když je pod mrakem tak se pohybuje kolem 26-28°C, přes noc neklesne pod 20°C. Sázel jsem semínka, která byla 2 roky stará, snad to nebude ten problém. Zemina je složená z prohnojené půdy slepičincema a kravským hnojem z loňského podzimu. Mám ve skleníku ještě odrůdy jako je Jalapeno Hercules, China Multicolor, Rode F3, Cayenne Pepper, Naga Bhut Yolokia, Carolina Reaper, Naga Morich, Manzano Roccoto Red, Tasmanian Habanero a Thai Red. Všechny tyto zmíněné odrůdy doposud tímto svinstvem napadeny nebyly a doufám, že to tak i zůstane. A všechny tyto odrůdy také byly sázeny z nových semínek, pouze napadené jsou ze starších semínek (2 roky). Aplikoval jsem již Kuprikol a Dithane, proti sviluškám Nissorun. Kytky jsou jinak pěkný, velký a plodů mají v hojném množství, nadále kvetou a nasazují nové plody, ale jestli to půjde takto dál, tak o to asi přijdu. Moc děkuji za informace a rady. Pěkný den všem!