Počasí a jeho rozmary 2016

Povídání o chilli papričkách
Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9597
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Počasí a jeho rozmary 2016

Příspěvekod Tea Racer » 24 črc 2016 16:53

Strato3 píše:
Tea Racer píše:Ano znám, bohužel ale naše republika je obehnána horami a tím se to dost záhadně stočí. Ale jako hrubou prognózu to používám a to asi stačí.
Bouřce jsou ty naše „hory“ fuk.
A vidět alespoň pár kilometrů za hranice je pro mě ten rozdíl, mezi sklizní a šrotem do kompostu.

Já to mám tak na prd, že když jsem posledně zaregistroval hřmění, tak jsem měl na úklid kytek tak deset minut. (Mám zahrádku hned u lesa a ten mi stíní výhled. Naštěstí jsem se s papričkama zrovna mazlil a mohl jsem tedy reagovat.)
A byli to kroupy velikosti fazole. Pár jsem jich schytal do hlavy (jsem fakt na krátko a tak to mam hned na lebce) a za ucho. No nevypružit to v kolenou tak už tohle nepíšu. :ille:

Bohatou sklizeň!!!
S3

V bouřce ano, ale práve tu bouřku tady odklaní. Tady u Lipna už vím, když je z jihu černo, zustavam na pláži a ostatní utíkají ;-)

To lze dlouhodobě sledovat na radaru i meteopress sahá za LInz až k Welsu, takže pohoda. Sledovat se to dá jakkoliv, ale kde to spadne stejne nevís, mnohdy je to plné bourky ale spadne to o 30 km dál.

2 Holu: Držím palce at to přezije!

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 24 črc 2016 17:24

Navíc nejhorší jsou bouřky z vedra a ty se nedají ani předpovědět, ani moc sledovat. Vytvoří se z "ničeho" právě tobě nad hlavou a o 5 km vedle mají sluníčko.

Sám nejčastěji používám pocasi.idnes.cz. Data mají z Aladina a ten bývá poměrně přesný.

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 24 črc 2016 19:28

Odpoledne jsem se vrátil z návštěvy rodiny v Budějicích. A včera jsem mluvil telefonicky s Bejvy a ta mi říkala, že ve čvtrtek odpoledne šel pás bouřky u nich v Dobřejovicích a v kilometrovém pruhu Hosín-Hluboká n/Vlt. padaly kroupy jak vejce z Polska a rozsekalo to tam zahrady , střechy a skleníky. No tam mají chillenci sklizeno. :dunno: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 24 črc 2016 21:07

Jak to dopadlo se dozvím až zítra ráno. Dnes se dostanu domů až za hodinu, možná půjdu s baterkou na obhlídku.. :-) Jinak teď je tady úplně jasno. :-)

Holu
Moderátor

Příspěvekod Holu » 25 črc 2016 12:13

Tea Racer píše:Tak dej vedet, tady jen napršlo 4,8 mm a je klidek také.
Tak si chrochtám blahem! :jalapeno: Papričky vydrželi všechny až na jednu, která je KO a nemá cenu si jí nechávat. Ty větší byly schované okurkami a ty menší, které mají okolo 30cm, tak těm to nevadilo. Takže maximální spokojenost.

Teď je tady úplné jasno a teploměr ukazuje 28°C ve stínu. Na meteostanici 32°C na slunci! :firy:

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9597
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 25 črc 2016 12:38

Tak to je dobře. :-)
tady parák taky, 25,5 °C ve stínu (mam radiační štít s odvetravaním ke stanici).
Jdu protrhat rajčata listy, protože ta praveislá, to je mazec chumel :D
Nad Rakouskem černo a slysím hromy...

Holu
Moderátor

Příspěvekod Holu » 26 črc 2016 19:27

Tak dneska fakt super den.

Přes dopoledne + poledne mi naměřil teploměr ve stínu i 32°C. Úderem třetí hodiny polední to začalo z Rakouska černat, taktéž i v Plzni. Já jsem tak škodolibě prohodil, že tohle bych fakt nechtěl. Ale víte co, karma je .... Za půl hodiny se to otočilo a přivalilo z Rakouska a během půl hodiny to tu bylo. Přívalák jak .... (ať si každej dosadí), v rádiu hlásili, že v Klatovech napršelo 45mm! V garáži jsme měli 10 čísel vody. Teď je konečně vcelku klid, prší jen málo.

Tak teď se mi smějou jak v Plzni, tak v Rakousku..

Spláchlo to taky dneska někoho kromě mě?

Zpět na „Pokec o chilli“