aj teraz v júli som dal klíčiť (na vlhký papierový obrúsok) síce iba pokusne aby som zistil či plody čo som dostal sušené majú použiteľné semienka (priemyselné balenie na predaj do obchodov) ale keď z toho náhodou niečo vyklíči tak to strčím do kvetináča a umiestnim to tam kde bude čo najviac svetla a trochu tepla.keď to prežije zimu na jar to bude mať náskok pred novým výsevom
Skoré kvitnutie
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Skoré kvitnutie
veď je to len trochu väčšia rastlina ako okrasky prinajhoršom na jeseň vyhodíš televízor a dopestuješ ich na jeho mieste
aj teraz v júli som dal klíčiť (na vlhký papierový obrúsok) síce iba pokusne aby som zistil či plody čo som dostal sušené majú použiteľné semienka (priemyselné balenie na predaj do obchodov) ale keď z toho náhodou niečo vyklíči tak to strčím do kvetináča a umiestnim to tam kde bude čo najviac svetla a trochu tepla.keď to prežije zimu na jar to bude mať náskok pred novým výsevom
Není až tak jednoduché pěstovat v zimě doma. Je příliš málo světla. Rostliny tím dost trpí. Dost často končí špatně. Jen tak podotýkám, aby si neměl "velké oči". Klidně si to ale zkus. Za pokus nic nedáš.
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
jj rátam s tým že to môže dopadnúť zle ale beriem to iba ako pokus a zatiaľ z tých semien nič nelezie tak možno to bolo sušené v sušičke pri vysokej teplote a semienka budú jalové.dal som ich klíčiť 8 z dvoch rôznych plodov
Mne tieto vyliezli po tyzdni 10z10 len jedna bola geneticky slaba tak na prvom slnku uhynula.Vela zalezi aj na velkosti crepnika tieto co mam teraz mi pripadaju nedostatocne a uz ich asi nebudem presadzat kedze do toho parapetu nenapcham nic vacsie