Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Marinády na nakládání kuřecího, vepřového, rybího masa
Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod Erben61 » 15 črc 2016 07:50

Ahoj přátelé. Sice jsem tenhle receptík i povídáním obšlehl z Facebooku ,ale je to z mého oboru a je to tak dobrý, že mi to nedalo to sem nepřidat.Ostatně chilli je tam také zmíněno a je tam také zmínka evokující jistého barda zde!!!!
Kadlíkova vepřová pochoutka

Suroviny a postup:
5 kg libové vepřové maso 0,5 kg vepřový podbradek 0,5 kg vepřové kůže česnek /moc/ sůl pepř kmín

Po dlouhé době jsem ochutnal konzervu zvanou - vepřové ve vlastní šťávě. Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům, jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil (použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept). Do masa jsme vmíchal sůl s rozetřeným česnekem (moc), opepřil, pokmínoval, a dal na dva dny odležet do lednice.

Poté jsem do sklenic dal na dno kousek předvařené kůže, sklenice nadusal masem, toto zakryl dalším kusem kůže, zalil necelým deci masového vývaru.

Steriloval jsem 2x po 1,5 hodině na teplotu 100°C - 110°C, v rozmezí 24 hodin. Náklady na půlkilogramovou sklenici byly cca 22 korun, chuť ve srovnání s tím koupeným bramborovosojovoseparátním amarounem nesrovnatelná...
Vím, že podobné recepty tady jsou, ale přesto jsem neodolal. Takovouto sklínečku masa, krajíc čerstvého chleba, cibuli, pár zavařených feferonek "beraních rohů", a pochopitelně studené pivo, tak si představuji snídani pravého moravského zemana!!!
32456
32455
TAK ZDAR TVOŘIVOSTI A AŤ VÁM CHUTNÁ :thumbup: :thumbup: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 579
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 266
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod wlasta1 » 15 črc 2016 08:14

V jednoduchosti je síla...

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod Kendy » 15 črc 2016 09:10

Vypadá to nádherně..

Ale
Náklady na půlkilogramovou sklenici byly cca 22 korun
To bych chtěl teda ten výpočet vidět. Už jenom kvůli tomu, že samotná sklenice stojí tak 10.

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod Erben61 » 15 črc 2016 09:53

Ale ale oni se sklenice dají použít i vícekrát a do ceny to samozřejmě započítáno není,pane počtáři. ;) ;) :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod Kendy » 15 črc 2016 10:45

Erben61 píše:Ale ale oni se sklenice dají použít i vícekrát a do ceny to samozřejmě započítáno není,pane počtáři. ;) ;) :thumbup:
I kdyby to tam nebylo (a proč? tu sklenici přece koupit musím), tak mi to pořád silně nesedí.

Je tam půlkila masa. To se jak vejde do 22 korun? Podbradek, kůže, česnek, práce, energie a pár dalších blbostí.

Nechci, aby to vypadalo, že nějak zpochybňuju ten recept. Jistě je to skvělá věc a asi si ho vyzkouším..

Ale 22 korun za půl kila masa ve vlastní šťávě? I když levně koupíš, tak slušné, libové (jak je požadováno v receptu) asi těžko koupíš pod 100 za kilo. Pokud nebudeš nakupovat v supermarketu ve slevě, ale v místním řeznictví (jak je psáno v receptu), tak řekněme 130-150 korun za kilo.

Na uvedenou cenu se nejspíš nedostaneš ani v případě, že v průběhu procesu zmizí sousedův Bobík.

Ale jestli maso někde nakoupíš (a v receptu se o tom píše)...No tak to teda těžko. Tebe to netřísklo do očí pane počtáři?

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod OMO » 15 črc 2016 11:52

Neřeště prachy, ale jak ten recept ještě vylepšit :) Já bych třeba přidal čili :o)
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod Kendy » 15 črc 2016 11:53

OMO píše:Neřeště prachy, ale jak ten recept ještě vylepšit :) Já bych třeba přidal čili :o)
Rozhodně!

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Nejen chilli živ je člověk aneb Mezi chillenci je i mnoho gurmánů

Příspěvekod Erben61 » 15 črc 2016 16:14

:dunno: Počtář, nepočtář....náklady nenáklady.22Kč je asi opravdu hodně málo,pisatel zřejmě nezapočítal náklady jako elektriku ap. nehledě na to, že je psáno půlkilová sklenice a né půlkila masa. Musím uznat, že na pana hnidopicha, byl sousedův Bobík docela vtipná úvaha, je vidět, že jsi v mládí horlivě studoval Čtyřlístek, v němž se však jistě nepsalo, že i řezníci mívají akce a že cena plece která je na toto ideální se pohybuje v tomto případě okolo 80 Kč za kilo což je tak na 5-6 sklenic s tím, že tam přijde ještě lalok a vývar, takže mě to tedy bez té elektriky o moc víc nevychází.Howg ,ostatně nedával jsem to sem kvůli cenovým rozborům ,ale protože se na to sbíhají sliny a vtipné poznámce o moravském šlechtici, kam si jistě každý důvtipný člen fóra dosadí pana Barona z Žop. :thumbup: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Marinády na nakládání masa“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host