Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9582
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Parádní, máme také prvni rok zahradku a tady sklízíme vše později, tak je ještě čas asi.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9582
- Kontaktovat uživatele:
2 Holu: Určitě, přesadil jsem tam fíkovník a krásne roste, fota jsem sem dával. Jinak tam mame rajčata, papriky, jahody, cukety, patizony a mraky chilli
pochopitelně další plodiny jako mrkev, cibule, česnek a bylinky a saláty.

- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
pred časom som dovliekol takúto balkónovú paradajku z hornbachu.predavač spomínal že je to čoko paradajka čo sa mi veľmi nezdá a podľa názvu či obrázku som si nepomohol ani na nete.nestretli ste sa s tým niekto?myslím čo z toho vlastne rastie a ako to plodí
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Na internete sa dá nájsť pár odkazov v nemčine.matoha píše:pred časom som dovliekol takúto balkónovú paradajku z hornbachu.predavač spomínal že je to čoko paradajka čo sa mi veľmi nezdá a podľa názvu či obrázku som si nepomohol ani na nete.nestretli ste sa s tým niekto?myslím čo z toho vlastne rastie a ako to plodí
Napríklad:
http://www.baldur-garten.de/produkt/Tom ... etail.html
alebo
http://www.dehner.de/pflanzen-pflege-ge ... 008832552/
alebo
http://www.tomatenmitgeschmack.de/shpSR ... 366&p2=370
Osobne som ich nemal, ale tieto odrody so zebrovaním na plodoch sú často na internete chválené ako veľmi chutné. Myslím, že sa nemáš čoho obávať. Podľa popisu a fotiek vyzerajú byť asi tak 1000 krát chutnejšie ako bežné "plasťáky" s polystyrénovou (ne)chuťou z hypermarketov.

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Ahoj, pročítám po ránu fórum a vidím ty krásný sklenice s okurkami. Taky jsem je dřív zavařoval, bavilo mě to aranžovat do sklenic aby to bylo i barevný....taky čalamádu a lečo jsem měl vymakaný. Dnes nezavařuju, žiju sám a pěstuju jen papriky a dvě mini rajčata z Hornbachu. Ale dostal jsem nápad a protože je poslední miluju, rozhodl jsem se neprodleně koupit a vyrobit si rychlokvašky. A protože mám spoustu zelených Jalapeň a Bulgarian Carrotek, taky sladkých Palerm, možná přikoupím svazek mrkve,květák a zmáknu si pro potěchu duše a mlsný huby pár skleniček čalamádky.Taková první várka na rozcvičení, chilli budu určitě do sladkokyselýho nálevu dávat později a jistě budu taky vyrábět pár sklenic zelím plněných kapií s chilli.Na nálev používám přípravek Deko které si různě vylepšuji a co tam přidávám to je dílem okamžitý inspirace, kdyby jste po mě chtěli recept,třeba za čtrnáct dní, musel bych se podívat do flašky, zda tam nenajdu třeba bobkový list, nebo zvýšenou koncentraci česnekových stroužků. Tak se brzy pochlubím a přeju zdar svému i Vašemu bohulibému nakládacímu či sterilovacímu konání. Vzhůru na tržnici, ať taky vidím a mám přehled o výskytu chilli zde.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Koukni do PM.Erben61 píše:Ahoj, pročítám po ránu fórum a vidím ty krásný sklenice s okurkami. Taky jsem je dřív zavařoval, bavilo mě to aranžovat do sklenic aby to bylo i barevný....