Požírač rostlin
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Re: Požírač rostlin
Myslím, že i beruška to může dělat, ale mě takhle okusoval listy škvor. Ať to či to, krom listů to žere i savý hmyz (mšice, svilušky...) Jak mi jeden kolega zde na foru napsal je to daň za hlídání rostlin od mšice a jí podobných.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Může to být plž. Nakrm ho granulemi a bude pokoj.
- tparobek
- Nový člen
- Reputace: 0
za pokus to stojí.... díky
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Tieto typické výkrojky robia prakticky snáď len škvori a húsenice. No a ešte možno malinkí plži. Veľkí už nie, tí zvyknú rastlinu zničiť úplne inak. Ale ak si škodcu nenašiel, tak by som to tipoval na tých škvorov, ktorí sa cez deň skrývajú. Húsenice by si na rastline iste objavil aj cez deň.
Škvor dáva prednosť výživnejšej mäsitej strave, takže ak má k dispozícii vošky (mšice), tak žere hlavne ich. No a keď sa vošky minú, tak "neví co by roupama dělal" a poškodzuje samotné papriky. Ako píše Zrzek je to taká malá "daň" za jeho ochranné služby. Ono kým sú len trochu ohlodané listy, tak je to viac-menej len estetická vada. Horšie je, keď sa pustia do ničenia plodov.
Škvor dáva prednosť výživnejšej mäsitej strave, takže ak má k dispozícii vošky (mšice), tak žere hlavne ich. No a keď sa vošky minú, tak "neví co by roupama dělal" a poškodzuje samotné papriky. Ako píše Zrzek je to taká malá "daň" za jeho ochranné služby. Ono kým sú len trochu ohlodané listy, tak je to viac-menej len estetická vada. Horšie je, keď sa pustia do ničenia plodov.
Savý hmyz to není. Je to opravdu něco, co rostliny okusuje. Housenka, škvor, slimák.
blbě se to hledá. Určitě nebude na tom nejvíc ožraném listu, ale někde bude schovaná. Musíš hledat.
blbě se to hledá. Určitě nebude na tom nejvíc ožraném listu, ale někde bude schovaná. Musíš hledat.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9598
- Kontaktovat uživatele:
Škwor 
Mám to na jedné papričce také a už jsem ho chytil!

Mám to na jedné papričce také a už jsem ho chytil!