Prosím, problémy s Trinidad Scorpion
Prosím, problémy s Trinidad Scorpion
Zdravím všechny pojídače ohně, chtěl bych poprosit o radu. Pěstuji ji venku v květináči. Před pár týdny jsem narazil na mšice a tak jsem je mechanicky odstranil a pravidelně kontroluji. Ale začaly mi růst nové horní listy zkroucené. Myslel jsem, že je to důsledek napadení a bude pár listů špatných. Ale od té doby rostou stále špatné a kroutí se špička. Občas vyraší zdánlivě lístek v pořádku, ale po čase to jde s ním také z kopce :-( Je zasazená v 20l květináči. Může mi, prosím, někdo poradit, čím by to mohlo být a co s tím? Moc děkuji

- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Prosím, problémy s Trinidad Scorpion
Mne to prijde jako prehnojeny zkus jen vodu 14 dni
Děkuju za odpověď, každopádně po přesazení se jí dařilo dobře (substrát na rajčata a papriky) a přišlo to z ničeho nic. Nijak jsem ji zatím nehnojil.
Substrát je předhnojený. Kytka je docela malá. Může být přehnojená z něho.
Ono to opravdu vypadá jako přehnojené. I když pokud si nehnojil, tak by to přehnojení nemělo být tak drakonické. Ale je možné, že hnojivo bylo v substrátu špatně rozmíchané.
Od mšic to určitě není.
Jestli se to samo nespraví (nové listy, ty staré se moc nespraví) do 2-3 týdnů, tak zkus wuxal calcium na list. To je taková univerzální odpověď na problémy s listy, když člověk neví, co s tím je.
Ono to opravdu vypadá jako přehnojené. I když pokud si nehnojil, tak by to přehnojení nemělo být tak drakonické. Ale je možné, že hnojivo bylo v substrátu špatně rozmíchané.
Od mšic to určitě není.
Jestli se to samo nespraví (nové listy, ty staré se moc nespraví) do 2-3 týdnů, tak zkus wuxal calcium na list. To je taková univerzální odpověď na problémy s listy, když člověk neví, co s tím je.

Děkuju za odpovědi. Ona to má opravdu těžké. Nejdřív spálení od slunce, pak 2x kroupy, následně mšice, tak jsem se bál, jestli není něčím napadená. Dál se budu snažit a snad se z toho vylíže. Je to bojovnice. Díky moc
ahoj doporučuji na 2 l vody jedna polevková lžíce octu a pořádně prolejt ocet zneutralizuje přebytek hnojiva
Dobře, zkusím, Děkuju moc
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9616
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Me také roste nejpomaleji ze všech chilli, lehce pokroucené listy také má. Ale ta Tvá to je fakt moc.