Problémy s rostlinami chilli paprik
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Problémy s rostlinami chilli paprik
Rádo se stalo , ještě co se týče hnojení na list (má své výhody..to mi věř !) je dobrý preparát WUXAL SUS KALCIUM.. 

Dr.Pedr píše:Rádo se stalo , ještě co se týče hnojení na list (má své výhody..to mi věř !) je dobrý preparát WUXAL SUS KALCIUM..
Díky, hnojení budu muset ještě dopořešit.
Zatim jsem měl v plánu hoštice, chillifocus, do fóliáku vermikompost, sloninec, substrát, perlit.
Jinak se zdá, že ani přes zálivku spodem, nejsou Jalapena stále v optimální pohodě

Takže jsem zkoumal a poslední co mě napadlo, jestli by to nechtělo náhodou přesadit. Kořínky se už dost fest derou spodem ven??
Předem díky za rady a názory
- patrik8500
- Nový člen
- Reputace: 0
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně málo živin....chtělo by to přesadit a rozhodně do větších nádob. Nebo jestli půjdou ven, tak už o to volají. Já budu dávat do foliáku příští víkend.
http://www.foto-tapety.cz
- patrik8500
- Nový člen
- Reputace: 0
..tie rastlinky v najmenších kelímkoch zajtra presadím ,...niečo by som chcel dať už koncom budúceho týždňa do záhrady,fóliovník síce nemám ale mám aspoň zakrývací tunel tak snád ten tunel splní účel a rastlinky ochránichilli-max píše:Pravděpodobně málo živin....chtělo by to přesadit a rozhodně do větších nádob. Nebo jestli půjdou ven, tak už o to volají. Já budu dávat do foliáku příští víkend.

http://www.abczahrada.sk/foliovniky-a-p ... ci-tunel1/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Praha
- Moderátor
- Reputace: 1033
A co takhle škůdce jménem vichr? Známýmu to zlomilo morugu přímo nad zemí. Nádherná kytka to byla. Doporučil jsem mu ji zafixovat a popřál hodně štěstí. Já už jsem tenhle problém taky řešil a kytka se zmátořila, ale to byl obyčejnej pepř. Tohle zamrzí víc. A co Vy, taky máte podobný zkušenosti?
Mám kytky venku. vítr mi občas láme a trhá listy.
Ale všechny kytky hned po přesazení ven fixuju. Jenom malá krátká (tak do půl metru) tyčka zapíchnutá hned těsně vedle rostliny tak, abych nepoškodil přesazovaný kořenový bal. A pak dvě volná oka, která fixují kytku proti zlomení. Nemá to nést větve s plody. Jeno to vyztužuje stonek proti zlomení.
Ale všechny kytky hned po přesazení ven fixuju. Jenom malá krátká (tak do půl metru) tyčka zapíchnutá hned těsně vedle rostliny tak, abych nepoškodil přesazovaný kořenový bal. A pak dvě volná oka, která fixují kytku proti zlomení. Nemá to nést větve s plody. Jeno to vyztužuje stonek proti zlomení.
- Praha
- Moderátor
- Reputace: 1033
Jo Kendy,taky to tak dělám. Mám výhodu, že mám v paneláku balkon na východ, z týle strany to moc nefičí a Boleslavi se tyhle průtrže většinou vyhnou. Ale když už něco přijde tak od západu a to pak stojí za to. Holt měl tu smůlu, že byl zrovna v práci. Je to jeho první sezona a jak se říká chybama se člověk učí...