už mám celkem strach se v tom nějak vrtat abych to ještě víc neposssssKendy píše:já bych to tak černě neviděl. Jak jsem napsal. Zkusil bych to na pár rostlinách.Vasjis píše:jenže to jim přetrhám kořeny a zas je zastavím na nejmin 14 dníKendy píše:Můžeš zkusit pár kytek přesadit do nějakých kýblů a ty zakopat do fóliáku.
Fóliák šumava
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Fóliák šumava
No já tě do ničeho rozhodně nenutím.Vasjis píše:
už mám celkem strach se v tom nějak vrtat abych to ještě víc neposssss
Hodně štěstí a ať se ti kytky seberou.
Přesně tak jak říká Kendy. Být tebou tak vyselektuju dejme tomu od každé odrůdy jednu rostlinu a ty dám do kýblů s jinou zeminou. Masivního přetrhání kořenů bych nebál, jsou to ještě malé rostliny a kořenák nebude takový a i když se na 14 dní zastaví tak z nich budeš mít aspon něco. Důležitý je neskládat zbraně a hlavně nic nedelání těm kytkám nepomůže. Piplal si je od Ledna a ted to zabalíš ?
- Vasjis
- Stálý člen
Bude to znít blbě ale asi je nechám na pospas vykopávat je přes tu textilii ? to toho víc zničím než udělám.lobo píše:Přesně tak jak říká Kendy. Být tebou tak vyselektuju dejme tomu od každé odrůdy jednu rostlinu a ty dám do kýblů s jinou zeminou. Masivního přetrhání kořenů bych nebál, jsou to ještě malé rostliny a kořenák nebude takový a i když se na 14 dní zastaví tak z nich budeš mít aspon něco. Důležitý je neskládat zbraně a hlavně nic nedelání těm kytkám nepomůže. Piplal si je od Ledna a ted to zabalíš ?
ahoj Venco to je ale nadělení chlorozá jak vyšitá a ta jilovitá půda tomu taky nepřidá já jsem to tak jednou zažil a pomohl mi fytovit a další věc které jsem si všiml je moc mokrá půda nezapomínéj že tam máš netkanou textilku a ta zabraňuje odpařování vody a upravit půdu se dá jednoduše pokud máš možnost tak ji promíchej po sezoně z kompostem nebo z univerzálním substrátem a posyp dusíkatým vápnem a pžidej keramzit nebo perlit kterej koupíš ve stavebninách za pár korun a hlavně to nehnojit 

- Vasjis
- Stálý člen
už jsem jim naordinoval přes mamku suchý týden minimálně v pátek je uvidím a nafotím zas něco no ale asi to nebude žádnej zázrak letos
tu folii jsem tam dal protože už viím někoho že mi to tam pleje tak kvůli plevelu snad jim sucho pomůže a pak jen málo vody a pojedou ono je u nás i dost zima v noci 8 a přes den kolem 15 a ten igelit vystydne hrozně rychle

-
- Stálý člen
- Reputace: 178
No neni ani zapotrebi davat do kyblu.Ale jy bych opatrne vyloupl par rostliny,udelal diru 40x40x40 cm,nasypat substrat a nasadit rostlinu.Pokud budes postupovat opatrne a moc neposkubes koreny,rostliny moc nezbrzdis.Ale zase na druhou stranu,pokud ti ve foliaku rostou rajcata a okurky,tak by ta puda zase tak tragicka byt nemela.Ono rajce a okurek jsou take fajnove na pudu.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9615
- Kontaktovat uživatele:
Ono by stačilo na odlehčení a provzdušnení pudy zapravit kokosák, je to naprosto ideální.
Pochopitelně chloroza a přemokření tím těžkým substrátem no.
Pochopitelně chloroza a přemokření tím těžkým substrátem no.