franco 2016
- franco
- Stálý člen
- Reputace: 134
- Obrázky: 0
Re: franco 2016
oskar69: ja som kupoval tú papričku ako je na tom kartóniku s popisom Scotch bonnet.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Tomu kartóniku sa nedá síce moc veriť. Hoci je tam napísané Scotch Bonnet, ale zobrazené sú Jamaicany red a yellow. Ja toho svojho na fotke tiež považujem za Scotch Bonnet. Habanero Red Savina to nie je určite a informácie o Habanero Orange Savina mi cez Google nenašlo takmer žiadne, takže ak taká odroda existuje, tak je úplne neznáma. Nezdá sa mi pravdepodobné, že by neznámu odrodu o ktorej nie sú zmienky na internete pestovali vo veľkom na produkciu. Mne to proste stále vychádza na ten Scotch Bonnet, ale ktovie, čo to v skutočnosti vôbec je.
- franco
- Stálý člen
Sadil som semená aj z ostatných Lídlových papričiek,čo boli v tom balení, veď uvidíme čo dozrie na tých kríkoch . 

- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 808
chlapi zežete mě, ale http://www.chileplanet.eu/Guinness.html
habanera msem sázel ze SEMA
http://www.*/homegardencz/index.p ... daid=2558#
a tohle mi narostlo z Lidl "schotch bonnet"

tatovi rostli předpisové jamaicany, tak to muselo byt loni taky řádně pomícháno
habanera msem sázel ze SEMA
http://www.*/homegardencz/index.p ... daid=2558#
a tohle mi narostlo z Lidl "schotch bonnet"
tatovi rostli předpisové jamaicany, tak to muselo byt loni taky řádně pomícháno
Njn Lidl Scotch bonnet jsou Jamaiky hot red 

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Ja som zvedavý aké to bude mať plody. Ako máte možnosť vidieť na tej fotke spolu s tým Lidl kartónom, tak ten plod z ktorého som vysial semená nie je ani čisto žltý, nie je ani poriadne oranžový a už vôbec nie je červený. Nemá ani tvar malého patizónu, takže Jamaican by to pravdepodobne nemal byť. Mohol by to byť možno naozaj Scotch Bonnet, alebo nejaké Habanero, ale nevieme v akých podmienkach a kde to pestujú. Možno sa im tam za tie roky čo to pestujú už niečo aj nakrížilo a teraz to dávajú do vaničiek a ani nevedia aká je to vlastne odroda. Keď som si tú vaničku kúpil druhý krát, tak už tam bol pekný, červený, patizónový Jamaican Red. Ten budem pestovať ale až na budúci rok.
- franco
- Stálý člen
Mne je to v podstate jedno, aký tvar budú mať papričky. Dôležitejšie je pre mňa, aby boli chuťovo dobré.